Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: Η Fed θα μειώσει δραματικά τις αγορές ομολόγων

Goldman Sachs: Η Fed θα μειώσει δραματικά τις αγορές ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε ακόμη πιο επιθετικό ρυθμό μείωσης των αγορών ομολόγων (tapering) θα προχωρήσει από τον Ιανουάριο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ στα μέσα Μαρτίου θα έρθει και το τέλος του προγράμματος ομολόγων στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας για την πανδημία.

Στις εκτιμήσεις αυτές προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs τις οποίες τις συμπεριέλαβε στο σημερινό της ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες. Μάλιστα οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναφέρουν ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει επιθετικά τον ρυθμό αγορών ομολόγων στα 30 δισ. δολάρια μηνιαίως.

«Η εντεινόμενη θέληση για επιτάχυνση του tapering, αντανακλά τόσο τον υψηλότερο του αναμενομένου πληθωρισμό τους δύο τελευταίους μήνες, αλλά και την ενίσχυση της πεποίθησης των αξιωματούχων της Fed ότι επιτάχυνση αυτή δεν θα επιφέρει σοκ στις αγορές.

Ωστόσο η Goldman Sachs παρά την επιτάχυνση του tapering, αναμένει ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει τον Ιούνιο του 2022 και θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιτοκιακές αυξήσεις στην διάρκεια της ίδιας χρονιάς. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι μεταξύ των ελάχιστων, η οποία προσφάτως αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις αυξήσεις επιτοκίων του χρόνους, από δύο σε τρεις.

Άλλωστε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι θετικοί στο να μειώσουν περαιτέρω τις αγορές ομολόγων, ενώ αν ο πληθωρισμός εξακολουθήσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα, δεν έχουν πρόβλημα να κινηθούν πιο γρήγορα προς την αύξηση των επιτοκίων.

 

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text