Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Oxford Economics: Ράλι στα ακίνητα και το 2022 – Πότε θα «ξεφουσκώσει» η αγορά

Oxford Economics: Ράλι στα ακίνητα και το 2022 – Πότε θα «ξεφουσκώσει» η αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Oxford Economics: Ράλι στα ακίνητα και το 2022 – Πότε θα «ξεφουσκώσει» η αγορά

Το ράλι των ακινήτων θα συνεχιστεί και το 2022, προβλέπει η Oxford Economics. Κόντρα στις ανησυχίες ότι η άνοδος των τιμών λαμβάνει υπερβολικές διαστάσεις και στα σενάρια περί φούσκας που θα μπορούσε να σκάσει, η εταιρεία αναλύσεων εκτιμά ότι η αγορά θα κατεβάσει ρυθμούς γύρω στο 2026.

«Έπειτα από την ανάκαμψη από την πανδημία το 2021, η παγκόσμια αγορά του real estate πιθανότατα θα έχει μία ακόμα δυνατή χρονιά το 2022», σημειώνουν οι αναλυτές της Oxford Economics, προβλέποντας μάλιστα ότι τα ακίνητα παγκοσμίως θα δώσουν αποδόσεις 8% μέσα στην επόμενη χρονιά.

oxford-economics-rali-sta-akinita-kai-to-2022-pote-tha-xefoyskosei-i-agora0

Παρά τα προβλήματα που διαπιστώνονται στις αγορές προϊόντων και εργασίας και τις κατά τόπους εξάρσεις του κορωνοϊού, η Oxford Economics εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, στηρίζοντας τις αποδόσεις των ακινήτων.

oxford-economics-rali-sta-akinita-kai-to-2022-pote-tha-xefoyskosei-i-agora1

Η στροφή στις online πωλήσεις και οι ακόμα υψηλές δαπάνες για αγαθά σημαίνουν ότι ο βιομηχανικός τομέας –και ειδικά οι υποδομές διανομής, οι αποθήκες και τα logistics στις πόλεις- θα συνεχίσουν να δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις, σύμφωνα με τη μελέτη. Έτσι, η Oxford Economics περιμένει αποδόσεις 14,2% σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Ο τομέας των κατοικιών και σε μικρότερο βαθμό, οι χώροι γραφείων, θα ωφεληθούν από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, εμφανίζοντας αποδόσεις 8,6% και 6,6% αντίστοιχα.

oxford-economics-rali-sta-akinita-kai-to-2022-pote-tha-xefoyskosei-i-agora2

Στους κλάδους που απαιτούν ανθρώπινη επαφή, η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων θα είναι χαμηλότερη, με τους χώρους καταστημάτων να δίνουν αποδόσεις 5,9% και τα ξενοδοχεία-εστιατόρια 5,2%.

Σύμφωνα με την Oxford Economics, οι αποδόσεις στο αμερικανικό real estate θα ξεπεράσουν το 9% για το 2022, ενώ στην Ασία θα κινηθούν γύρω στο 6,9%.

oxford-economics-rali-sta-akinita-kai-to-2022-pote-tha-xefoyskosei-i-agora3

«Μεσοπρόθεσμα, δυνάμεις όπως οι δημογραφικές τάσεις και ο περιορισμός των εταιρικών δαπανών, σε συνδυασμό με την ήπια αύξηση των επιτοκίων θα επιδράσουν αρνητικά για τις αποδόσεις», σημειώνει η Oxford Economics και προβλέπει ότι έως το 2026, οι αποδόσεις των ακινήτων θα μετριαστούν σημαντικά, πέφτοντας κάτω από την ιστορική τάση.

 

ΚΟΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΚΟΥ

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text