Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Έκτακτη ενημέρωση - 26/11/2021 - Ο χειρισμός του χαρτοφυλακίου του "απόλυτου συστήματος" στη σημερινή συνεδρίαση

Έκτακτη ενημέρωση - 26/11/2021 - Ο χειρισμός του χαρτοφυλακίου του "απόλυτου συστήματος" στη σημερινή συνεδρίαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακαλώ, διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύσαμε στην πρώτη σελίδα (εδώ).

 

Σε συνέχεια του παραπάνω άρθρου, υπάρχει το παρακάτω κείμενο.

 

Ο προβληματισμός για το πώς πρέπει να δράσουμε σήμερα, βασίζεται στα παρακάτω σημεία:

 

α) Όταν δημιουργήσαμε τη 2η τροποποίηση του απόλυτου συστήματος, δεν είχαμε στο μυαλό μας, κάτι όπως το σημερινό. Όπως είχαμε τότε εξηγήσει, κάναμε την τροποποίηση, επειδή φοβόμασταν την “πλάγια” κίνηση του Γενικού Δείκτη, σε ένα μικρό εύρος τιμών, κάτι που δημιουργούσε τον κίνδυνο συχνών και συνεχών σημάτων εισόδου και εξόδου, τα οποία θα ήταν ζημιογόνα.

 

β) Με βάση το χθεσινό κλείσιμο, η τιμή του ΚΜΟ-200 ήταν 881,24 μονάδες. Η τιμή του ΓΔ στις 14:30 (την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο) είναι 865,13  μονάδες. Το πλέον πιθανό είναι να υπάρξει πτωτική διάσπαση και νέο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών. Με βάση την παραλλαγή του ΚΜΟ-200 και του Υψηλού/Χαμηλού 20 ημερών, σήμερα θα πρέπει να ρευστοποιήσουμε.

Στο παρακάτω διάγραμμα, δείτε το διάγραμμα του ΓΔ και του ΚΜΟ-200, με βάση το χθεσνικό κλείσιμο (προσέξτε την προσέγγιση του ΓΔ προς τον ΚΜΟ-200).

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

 

γ) Αν, όπως έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε, ακολουθήσουμε το σήμα του “εξομαλυντή 3 ημερών” (δηλαδή, όταν η τιμή του ΚΜΟ-200 σημειώνει πτώση επί 3 μέρες (κάτι που γίνεται μόνον όταν η κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 γίνεται αρνητική), τότε, δεν πρέπει να ρευστοποιήσουμε. Στην περίπτωση αυτή, σήμα εξόδου θα υπάρξει (αν υπάρξει) αρκετά αργότερα. Υπολογίζουμε ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ΓΔ να υποχωρήσει, μέσα στις επόμενες 5 συνεδριάσεις, στις 780 μονάδες.

Στο παρακάτω διάγραμμα, δείτε (φαίνεται καλύτερα, λόγω του ότι το διάστημα του διαγράμματος είναι μικρότερο), την κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 (κόκκινο χρώμα) που παραμένει ανοδική. Στην καμπύλη αυτή θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας κατά το επόμενο διάστημα.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά, εδώ.

 

δ) Βασιζόμαστε στην φράση που αναφέρουμε στο τέλος του άρθρου της πρώτης σελίδας, δηλαδή ότι, “οι αγορές θυμούνται”. Οι αγορές θυμούνται την πτώση του περασμένου Μαρτίου και τη μεγάλη άνοδο που ακολούθησε. Παράλληλα, δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη για τη νέα μετάλλαξη. Τέλος, γνωρίζουμε ότι τα lockdowns, δεν καταστρέφουν τις οικονομίας, αν και σ’ αυτό χωράει αρκετή κουβέντα και υπάρχουν πολλές παράμετροι.

 

Θα ακολουθήσουμε τη στρατηγική που είχαμε χαράξει εδώ και μέρες και δεν θα ρευστοποιήσουμε το χαρτοφυλάκιό μας, παρά μόνον εάν υπάρξει αρνητική κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200.

 

Σημείωση: Πάντα βασιζόμαστε στην αρχή που λέει ότι, “όταν οι συνθήκες αλλάζουν, μπορεί να αλλάξει και η στρατηγική”. Αυτό σημαίνει ότι -και ίσως στο μέλλον το βρούμε μπροστά μας- ακόμη και αν έχουμε αναφέρει κάποιο πιθανό σενάριο εξελίξεων και έχουμε αναφέρει το πώς θα κινηθούμε στο σενάριο αυτό, είναι πιθανό, εάν οι συνθήκες αλλάξουν δραματικά, να μην το ακολουθήσουμε. Αυτό δε θα σημαίνει ασυνέπεια από την πλευρά μας.

Σήμερα, δε συντρέχει κάτι τέτοιο. Μπορεί όμως να συντρέξει στο μέλλον. Διατηρούμε το δικαίωμα να μεταβάλουμε τη στρατηγική μας, αν κριθεί ότι έτσι πρέπει να γίνει, αρκεί να: α) να σας ενημερώσουμε έγκαιρα και β) να σας εξηγήσουμε γιατί γίνεται η μεταβολή.

 

Τέλος -άσχετο με το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”, αλλά είναι σημαντικό- σε μέρες όπως η σημερινή, αποφεύγουμε τις αγορές, ακόμη και αν όλοι μας λένε ότι είναι “ευκαιρία”. Τέτοιες μέρες είναι ταραγμένες και ουδείς γνωρίζει την κατάληξη.

 

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text