Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Sell off σημειώνεται σήμερα (Παρ, 26/11/2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ από τις 900 μονάδες να καταβυθίζεται στις 860

Sell off σημειώνεται σήμερα (Παρ, 26/11/2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ από τις 900 μονάδες να καταβυθίζεται στις 860

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δραματική είναι η σημερινή συνεδρίαση. Στις φήμες ότι επίκειται νέο φονικότερο κύμα κορονοϊού από την Αφρική, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλες απώλειες κατά μέσον όρο -3% ενώ ο ΓΔ του ΧΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, στις 860 μονάδες με  πτώση -4,20% και ακουμπώντας ακριβώς στο Χαμηλό Κλείσιμο τριμήνου.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ανησυχητική καθώς ο εν λόγω δείκτης σήμερα αφού διέσπασε το πωλητικό αγκίστρι του Χαμηλού των 20 ημερών και το Χαμηλό 40 ημερών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ακριβώς επί του χαμηλού 60 ημερών το οποίο εύκολα θα μπορούσε να διασπάσει καθοδικά.

Το σημερινό sell off (ξεπούλημα) με μεγάλο τζίρο (110 εκτα αναμενομένων στο κλείσιμο) δείχνει απότομη ανάπτυξη καθοδικού momentum το οποίο μπορεί να συνεχιστεί και στην επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα μειώσει σήμερα την μετοχική του έκθεση από 95% σε 70% πουλώντας όλες τις μετοχές του σε ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ και ΟΛΘ, το 30% των μετοχών του σε ΜΟΗ και δεν θα πουλήσει καθόλου ΠΛΑΚΡ ενώ από όλες τις υπόλοιπες μετοχές του θα πουλήσει το 20% αυτών.

Μετοχές

Καμία από τις 55 μετοχές που παρακολουθούμε δεν σημειώνει άνοδο αυτή τη στιγμή, ενώ οι περισσότερες σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -4%.

Παρατηρούμε ποιες μετοχές σημειώνουν τις μικρότερες πτώσεις, μικρότερες του -2% και είναι οι, ΟΤΕ, ΜΙΓ, ΕΥΑΠΣ, ΟΛΘ, ΕΛΛ,  ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ στις οποίες ενδέχεται να  τοποθετηθούμε στο ξεκίνημα του επόμενου μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύματος.

Οι μετοχές που χθες επαινέσαμε για την ανοδική του δύναμη οι, ΑΛΜΥ, ΜΟΤΟ, ΕΠΣΙΛ, ΣΕΝΕΡ, ΟΤΟΕΛ και ΤΕΝΕΡΓ, σήμερα σημειώνουν μεγαλύτερες πτώσεις από τον ΓΔ οφειλόμενες στις ρευστοποιήσεις των πρόσφατα κερδισμένων. Ωστόσο, παραμένουν στο αγοραστικό μας στόχαστρο καθώς διατηρούν την ανοδική τους τάση περισσότερο από τις άλλες μετοχές αφού απέχουν πολύ από τις στηρίξεις τους.

Οι τράπεζες δέχονται σήμερα μεγάλο Sell off (ΔΤΡ -6%) με μεγάλο τζίρο, περίπου το 40% της ημέρας. Εδώ τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα και ίσως συνεχιστούν οι πιέσεις περισσότερο από όσο στις μη τραπεζικές μετοχές.

Μετά την σημερινή βύθιση οι προσδοκίες μας για το κλείσιμο της 31/12/2021 μειώνονται. Αυτή τη στιγμή μας φαίνεται ότι ο ΓΔ πού πιθανόν να μην τα καταφέρει να κλείσει την χρονιά πάνω από το υψηλό έτους των 930 μονάδων του Αυγούστου και ότι το «παιχνίδι» αναβάλλεται για το στατιστικά ανοδικό πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους 2022.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text