Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Η εταίρος της Pfizer, BioNTech, ετοιμάζει ήδη νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Η εταίρος της Pfizer, BioNTech, ετοιμάζει ήδη νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η εταίρος της Pfizer, BioNTech, ετοιμάζει ήδη νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Η γερμανική BioNTech εργάζεται για την προσαρμογή του εμβολίου της (που παράγει και διακινεί σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer) κατά της Covid-19 προκειμένου να αντιμετωπίζει και την μετάλλαξη Όμικρον και αναμένεται να έχει έτοιμη μια νέα έκδοσή του εντός 100 ημερών, εάν αυτό χρειαστεί.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξή του προκειμένου να κινηθεί όσο συντομότερα γίνεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Τα βήματα για την ανάπτυξη νέου εμβολίου θα διεξάγονται παράλληλα με την έρευνα για το κατά πόσον ένα τέτοιο εμβόλιο χρειάζεται τελικώς για τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας και η Pfizer έχουν προχωρήσει σε προετοιμασίες, ήδη από μήνες, για να μπορούν να παραγάγουν νέο εμβόλιο έναντι κάποιας παραλλαγής του κορονοϊού μέσα σε 100 ημέρες, εάν αυτό χρειαζόταν.

Η μετάλλαξη Όμικρόν έχει δημιουργήσει ανησυχία ανά τον κόσμο, με χώρες να λαμβάνουν μέτρα περιορισμού των ταξιδίων, την ώρα που ερευνητές μελετούν ταχύτατα εάν τελικώς αυτή μπορεί να ξεπερνά την προστασία των εμβολίων.

Θα χρειαστεί πιθανότατα εβδομάδες για να απαντήθεί το ερώτημα της επίδρασης της Όμικρόν στην παγκόσμια πορεία της πανδημίας.

 

Πηγή:Capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text