Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Δευτ, 29/11/2021) κάπως ικανοποιητικά (+1,70%) μετά το sell off (-4,44%) της Παρασκευής

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Δευτ, 29/11/2021) κάπως ικανοποιητικά (+1,70%) μετά το sell off (-4,44%) της Παρασκευής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευπρόσδεκτη είναι μεν, αλλά δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η μέχρι τούδε (4.10 μμ) σημερινή συνεδρίαση, όχι τόσο για την μικρότερη σε  απόλυτα ποσοστιαία μεγέθη άνοδο του ΓΔ (+1,80%)  σε σχέση με την πτώση -4,44% της Παρασκευής, όσο για τους σημερινούς τζίρους (75 εκατ) που είναι σαφώς μικρότεροι των 120 εκατ της Παρασκεύης.

Πάντως, η σημερινή ανοδική αντίδραση δεν μπορεί να αναστρέψει την καθοδική τάση , βραχυχρόνια και μεσομακροχρόνια, του ΓΔ, ώστε εμείς να επανατοποθετηθούμε στην αγορά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει σε πρώτη φάση ο ΓΔ να ξαναπεράσει πάνω από τον ΑΚΜΟ200 των 885 μονάδων και πάνω από τον μέσον άξονα των 890 μονάδων του τρίμηνου εύρους του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί η τάση είναι ακόμα σαφώς πτωτική, αλλά ούτε και πωλήσεις αφού ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από την διπλού πυθμένα στήριξη των 858 μονάδων. Αν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά τις 858 μονάδες θα προχωρήσουμε σε μερικές ακόμα πωλήσεις.

Μετοχές

Τα 9/10 των 55 μετοχών που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο και το 1/10 πτώση ενώ12 μετοχές σημειώνουν ανόδους άνω του +3%.

Στην σημερινή ημέρα ανοδικής αντίδρασης μετά μεγάλη πτώση, βλέπουμε ποιες μετοχές πετυχαίνουν τις μεγαλύτερες ανόδους κυρίως με τους μεγαλύτερους όγκους για να τις εισάγουμε στην λίστα μας αγορών. Προς το παρόν 4.10 μμ, διακρίνουμε μόνον τρεις, τις ΑΛΜΥ, ΠΡΟΦ και ΒΥΤΕ. Αν είχαμε πολύ μικρή μετοχική έκθεση, πχ 20% επί του κεφαλαίου μας, θα αγοράζαμε σήμερα μερικώς αυτές τις μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text