Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών: Γιατί δεν ρευστοποιήσαμε την Παρασκευή 26/11/2021;

Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών: Γιατί δεν ρευστοποιήσαμε την Παρασκευή 26/11/2021;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η προχθεσινή απόφαση να μη ρευστοποιήσομε με το χαρτοφυλάκιό μας, παρά την πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ-200 από το Γενικό Δείκτη, ενδεχομένως ήταν η πιο “δύσκολη” που πήραμε, από την έναρξη της λειτουργίας του χαρτοφυλακίου. Δεν ήταν απλά επειδή ήταν μια “κρίσιμη” στιγμή της αγοράς. Ήταν επειδή δοκιμάζαμε στην πράξη, μία παράτολμη τροποποίηση που πραγματοποιήσαμε στη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος” περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Όπως εξηγούσαμε τότε, στόχος μας ήταν να αποφύγουμε τα “λανθασμένα” σήματα που συχνά μας δίνει το σύστημα (όπως και όλα τα συστήματα συναλλαγών που βασίζονται στην “τάση” της αγοράς), σε φάσεις πλάγιας κίνησης της αγοράς.

Στην ουσία, πρόκειται για την πρώτη φορά, στα τελευταία 20 χρόνια -ίσως και παραπάνω- που “παραβιάζω” και παραμελώ τα σήματα του ΚΜΟ-200 και του “απόλυτου συστήματος”.

 

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα που αντιμετωπίζαμε. Και για να τα βλέπουμε καλύτερα, ικανοποιούμε και ένα πάγιο αίτημα των συνδρομητών και δημοσιεύουμε την πλήρη απεικόνιση των σημάτων του συστήματος, έτσι ώστε -με τον καιρό- να το κατανοήσετε και σεις καλύτερα.

Βάλαμε το σύστημα (όπως χωρούσε) σε μία σελίδα και επεξηγούμε τις στήλες του. Στο εξής, η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται κάθε μέρα, ώστε να βλέπετε και μόνοι σας τα στατιστικά στοιχεία των σημάτων του συστήματος. Δείτε εδώ.

 

Εάν, την Παρασκευή 26/11/2021, ρευστοποιούσαμε, αυτό θα γινόταν στις 858,93 μονάδες.

Για να εισέλθουμε και πάλι στην αγορά, θα έπρεπε να περιμένουμε: α) να υπάρξει ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 και β) να υπάρξει νέο “υψηλό κλείσιμο 20 ημερών.

Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, η τιμή του ΚΜΟ-200 είναι στις 881, 75 μονάδες. Όμως, το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών βρίσκεεται στις 923,07 μονάδες και θα βρίσκεται εκεί για 11 ακόμη συνεδριάσεις, εκτός εάν διασπαστεί ανοδικά.

Αυτό σήμαινε ότι, αν το σήμα της Παρασκευής αποδεικνυόταν λανθασμένο, θα ξαναμπαίναμε στην αγορά (αν αυτό συνέβαινε στις επόμενες 12 συνεδριάσεις, από την Παρασκευή) σε τιμή 923,07 μονάδες ή υψηλότερη, δηλαδή 64,14 μονάδες υψηλότερα, ή 7,5% υψηλότερα.

 

Αυτό θα συνεπαγόταν μία σημαντική αποτυχία του συστήματος.

 

Όμως, θα κερδίσουμε αναβάλλοντας την έξοδό μας;

Δεν είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουμε “σήμα εξόδου” κατά τις επόμενες 25-30 συνεδριάσεις.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά, όπως και όλες οι αγορές του κόσμου, βρίσκονται σε μία κρίσιμη φάση, όμως οι δύσκολες φάσεις, πάντα υπάρχουν στις αγορές.

 

Το ζήτημα για μας είναι ότι βρισκόμαστε σε ανοδική φάση. Υπάρχουν λίγοι τρόποι για να ποσοτικοποιήσει κάποιος μια ανοδική φάση, ώστε να γίνει αντιληπτή. Άλλωστε, εδώ το έχουμε αποσαφηνίσει. Δε βασιζόμαστε στα λόγια και στις “φιλοσοφίες”, αλλά σε νούμερα και σε απλούς δείκτες της τεχνικής ανάλυσης (χωρίς να είμαστε επαγγελματίες τεχνικοί αναλυτές) που μας βοηθούν να αντιληφθούμε σε ποιό σημείο βρισκόμαστε κάθε φορά.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, μία κρίσιμη δοκιμασία, μίας ανοδικής φάσης.

 

Για εμάς, το τελευταίο “προπύργιο” μιας μεσοχρόνιας ανοδικής φάσης, είναι η κλίση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών. Έχει αποδειχθεί, στο παρελθόν, ότι “ερμήνευε” αρκετά ορθά τις καταστάσεις και ότι, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως “σηματοδότης δείκτης” και γι’ αυτό τον είχαμε εντάξει στις “αργές παραλλαγές” του εξομαλυντή 3 και του εξομαλυντή 5 ημερών.

 

Μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ότι, την Παρασκευή κάναμε λάθος. Σαφώς μπορεί να γίνει και αυτό. Όμως, κανένα σύστημα δεν επιτυγχάνει 100%. Σημασία έχει τί κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Γνωρίζουμε τις αδυναμιές των συστημάτων συναλλαγών και, για το λόγο αυτό, όπως και σεις έχετε διαπιστώσει, προσπαθούμε να βελτιώνουμε το δικό μας, διαρκώς. Και, δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να μην μας οδηγήσει σε λάθη και σε απώλειες. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, θα αποδειχθεί το ίδιο.

 

Τελικά, με όλες τις ανατροπές των αγορών, κατά τις τελευταίες μέρες, έχουμε παραλήψει τις προδημοσιεύσεις. Αυτές θα ξεκινήσουν να “ανεβαίνουν” στο site από αύριο το πρωί.

 

Προς το παρόν, ερευνούμε τα sites απ’ όλο το κόσμο, για να δούμε έγκαιρα, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της παραλλαγής Omicron και τις ανατροπές που θα μπορούσε να φέρει -ή να μη φέρει- στις οικονομίες, τις κοινωνίες και τις αγορές.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text