Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος: Αυξήθηκαν πωλήσεις και EBITDA στο εννεάμηνο

Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος: Αυξήθηκαν πωλήσεις και EBITDA στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος: Αυξήθηκαν πωλήσεις και EBITDA στο εννεάμηνο

H εταιρεία “Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ”, σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 09.11.2021 η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στην ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη γ΄ τριμήνου της χρήσης 2021, την επίδραση της αύξησης του ενεργειακού κόστους καθώς και τις εξελίξεις στην δραστηριότητά της.

Ο Όμιλος και η Εταιρεία παρουσιάζουν σημαντικά σημάδια βελτίωσης σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας από τις αρχές του έτους παρότι η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 συνεχίζεται. Η επίδοση της Εταιρείας και της θυγατρικής στη Ρουμανία δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την εξάπλωση του κορονοϊού από πλευράς πωλήσεων και λειτουργίας ενώ η θυγατρική Απολλώνιόν ΑΒΕΕ εμφανίζει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και σε όρους κερδοφορίας. Στα ανωτέρω ,θετικά έχει συμβάλει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού που ξεκίνησε το 2021 καθώς και η βελτίωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις εξελίξεις και μεριμνά για τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή πολιτικών που κρίνονται αναγκαίες και ενδεδειγμένες, προκειμένου να διασφαλισθεί η προστασία των εργαζομένων της , η απρόσκοπτη λειτουργία της καθώς και ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στο μικρότερο δυνατό βαθμό.

Ειδικότερα:

• Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος , τίθεται αμέσως σε υποχρεωτική καραντίνα το προσωπικό που βρίσκονταν σε άμεση επαφή με το κρούσμα και γίνονται PCR tests με δαπάνη της εταιρείας.

• Οι εργαζόμενοι στα γραφεία διοίκησης, εργάζονται τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής όπως προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές, όπου απαιτείται εργάζονται σε βάρδιες λαμβάνοντας παράλληλα ειδικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή για εργαζόμενους που μπορεί να αισθάνονται αδιαθεσία ή να θεωρούν πιθανή την έκθεσή τους στον ιό, προστατεύοντας τους ίδιους και τον κοινωνικό τους περίγυρο.

• Τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας .

• Έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό η επικοινωνία με βασικούς συνεργάτες μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Η Διοίκηση της Εταιρείας προβαίνει σε αξιολόγηση των δυνητικών και πραγματικών επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και την οικονομική επίδοση της Εταιρείας και του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη σειρά εκτιμήσεων και παραδοχών αναφορικά με την αύξηση των τιμών σε πρώτες ύλες , υλικά συσκευασίας καθώς και αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτιμήσει τις μελλοντικές ταμειακές ροές της.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text