Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με νέα πτώση κινδυνεύει σήμερα, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, να σημειώσει νέο χαμηλό τριμήνου κάτω των 858 μονάδων

Ο ΓΔ με νέα πτώση κινδυνεύει σήμερα, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, να σημειώσει νέο χαμηλό τριμήνου κάτω των 858 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs είναι η μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ  με μέτρια πτώση -0,90% (στις 862 μονάδες) και μέτριο τζίρο, 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, γυρνά και πάλι καθοδικός πλησιάζοντας το έγκυρο (δύο ισοϋψών πυθμένων) επίπεδο στήριξης των 858 μονάδων που το είχε ακουμπήσει πριν 2 ώρες. Αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 858 μονάδων, τότε θα αυξηθούν, λόγω ορμής,  οι πιθανότητες για συνέχιση του καθοδικού ρεύματος προς τις 800 μονάδες.

Αιτία της σημερινής πτώσης είναι οι παγκοσμίως συνεχιζόμενοι φόβοι για το ξέσπασμα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊου, περισσότερο μεταδοτικής  και μη αντιμετωπίσιμης από τα υφιστάμενα εμβόλια. Αρκετοί ευρωπαϊκοί δείκτες αυτή τη στιγμή κινούνται σε χαμηλά τριμήνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 858 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει όλες τις θέσεις του σε ΣΑΡ και ΜΟΗ, μειώνοντας την μετοχική του έκθεση από 69% σε περίπου 50-55%.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 9/10 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν πτώσεις ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% και επίσης 3 μετοχές, οι ΒΥΤΕ, ΒΙΟΣΣΚ και ΚΡΙ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ενώ μια και σημαντική, η ΕΕΕ, δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ με στροφέα τα 8,5 ευρώ και ΚΟΥΕΣ με στροφέα τα 17,8 ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΙΝΤΚΑ με πωλητικό αγκίστρι τα 1,76 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ και ΛΑΜΔΑ, που και οι τρεις βρίσκονται στους δείκτες του FTSE25.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα, όπως και χθες, ο ΦΡΛΚ. Παρακολουθούμε τις προθέσεις της μετοχής.

Υ.Γ. Αυτή ακριβώς την στιγμή, 4.20 μμ,  που αναρτάται το άρθρο, ο ΓΔ αναστρέφεται ανοδικά στις 865 μονάδες αφήνοντας πίσω του ένα άσπρο σώμα ημερήσιου κηροπηγίου που στοιχιοθετεί ήπια αγοραστική αντεπίθεση και δίδοντας ελπίδες ότι το προχθεσινό κλείσιμο των 858 μονάδων μπορεί να είναι το χαμηλό εποχής.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text