Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Entersoft: Αύξηση 50% στα έσοδα εννεαμήνου

Entersoft: Αύξηση 50% στα έσοδα εννεαμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Entersoft: Αύξηση 50% στα έσοδα εννεαμήνου

Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 2596/09.11.2021 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού λόγω της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τις ενεργειακής κρίσης, η Entersoft παρουσιάζει τα κύρια οικονομικά μεγέθη της κατά το γ΄ τρίμηνο, το εννεάμηνο της χρήσης 2021 και τις βασικές εξελίξεις στις δραστηριότητές της.

Η Entersoft συνεχίζει την ανάπτυξη των εσόδων της στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Σε επίπεδο Ομίλου το 9μήνο 2021, τα έσοδα ανήλθαν σε 17,39 εκ. Ευρώ έναντι 11,61 εκ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 50%, για το γ΄ τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 4,81 εκ. Ευρώ έναντι 3,58 εκ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) του Ομίλου το 9μήνο 2021 ανήλθαν σε 4,87 εκ. Ευρώ, έναντι 3,26 εκ Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 49%, για το γ΄ τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 0,58 εκ. Ευρώ έναντι 0,56 εκ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) του Ομίλου το 9μήνο 2021 ανήλθαν σε 6,16 εκ., έναντι 4,30 εκ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 43%, για το γ΄ τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 0,88 εκ. Ευρώ έναντι 0,92 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου το 9μήνο 2021 αυξήθηκαν και αυτά με τον ίδιο ρυθμό και ανήλθαν σε 4,71 εκ. Ευρώ, έναντι 3,15 εκ Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 50%, για το γ΄ τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 0,55 εκ. Ευρώ έναντι 0,53 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του εννιαμήνου σε περίπου 10,54 εκ ευρώ, (8,12 εκ ευρώ καθαρά χρηματικά διαθέσιμα, μετά την αφαίρεση 2,42 εκ ευρώ βραχυπρόθεσμου δανεισμού ο οποίος αυξήθηκε κατά 2 εκ ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του 2021 ).

Στα ρευστά διαθέσιμα της Εταιρείας περιλαμβάνει και το αδιάθετο ποσό 1,03 εκ ευρώ από το συνολικό 3,79 εκ ευρώ που αντλήθηκαν από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας κατά την πρόσφατη δημόσια εγγραφή της και την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ στις 10/03/2020.

Το ποσό αυτό δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο σκοπό εκτός από αυτούς που ρητά αναφέρονται παραπάνω και στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, ενώ οι πρόσφατες εξαγορές συνέβαλαν σε μικρότερο ποσοστό.

Στο τρέχον εννεάμηνο έχουν για πρώτη φορά ενσωματωθεί και τα αποτελέσματα από τις εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP από την εταιρεία Computer Life καθώς και τα έσοδα της Optimum, ενώ η Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για διάστημα έξι μηνών. Η Εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια για έντονη αναπτυξιακή πορεία συνδυάζοντας νέες εξαγορές και οργανική ανάπτυξη.

Παράλληλα σχεδιάζει δυναμική είσοδο σε νέες αγορές με επενδύσεις σε προϊόντα που πρόσφατα αποφάσισε η Διοίκησή της. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει επενδύσεις, μέσω της θυγατρικής Wedia, σε νέα προϊόντα για Business to Business eCommerce αλλά και για απαιτητικά Business to Consumer (B2C) eShops, σε συνδυασμό με τα Backoffice CRM και Analytics προϊόντα της Entersoft.

Ταυτόχρονα η Entersoft επενδύει σε νέο προϊόν για τη Διαχείριση Προσωπικού, Ωρομέτρηση και Μισθοδοσία και ετοιμάζει την είσοδό της στην ανερχόμενη αυτή αγορά.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text