Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intercontinental International: Βελτιωμένος ο κύκλος εργασιών, αυξήθηκαν στα €5,1 εκατ. τα adjusted EBITDA

Intercontinental International: Βελτιωμένος ο κύκλος εργασιών, αυξήθηκαν στα €5,1 εκατ. τα adjusted EBITDA

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intercontinental International: Βελτιωμένος ο κύκλος εργασιών, αυξήθηκαν στα €5,1 εκατ. τα adjusted EBITDA

Οριακά βελτιωμένος είναι ο κύκλος εργασιών της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ τα adjusted EBITDA αυξήθηκαν στα €5,1 εκατ. από €5,0 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, στo πλαίσιο της έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας SARS COVID- 19 και βάσει του άρθρου 21 του νόμου 3556/2007, η Intercontinental International A.E.E.A.Π., ανακοινώνει ότι ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2021 ανήλθε σε €6,19 εκ., έναντι €6,18 εκ., την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αντιστοίχως στο γ’ τρίμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα €2,2 εκ., έναντι €2,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου τόσο στο εννεάμηνο όσο και στο γ’ τρίμηνο, είναι οριακά βελτιωμένος παρά την επιβολή τη υποχρεωτικής μείωσης των μισθωμάτων, βάσει σχετικών υπουργικών αποφάσεων, λόγω της πανδημίας από το Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο. Οι ετήσιες αναπροσαρμογές του συνόλου των μισθωτηρίων συμβολαίων, υπερκάλυψαν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές μειώσεις των μισθωμάτων, που αφορούν ούτως ή άλλως ένα ελάσσονος σημασίας υποσύνολο του συνόλου των μισθωτηρίων συμβολαίων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων ("Αdjusted EBITDA”) ανήλθαν σε €5,1 εκ., το εννεάμηνο του 2021, έναντι €5,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αντιστοίχως, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων ("Αdjusted EBITDA”) ανήλθαν σε €2,0 εκ. το 2021 έναντι €1,95 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Tα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε €5,0 εκ. το εννεάμηνο του 2021, δηλαδή αμετάβλητα σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παραμένοντας αμετάβλητα.

Αντιστοίχως στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε €2,0 εκ., έναντι €1,95 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων ("Αdjusted EBIT”) ανήλθαν σε €5,01 εκ. το εννεάμηνο του 2021 έναντι €4,99 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αντιστοίχως στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων ("Αdjusted EBIT”) ανήλθαν σε €2,0 εκ. το τρίτο τρίμηνο του 2021 έναντι €1,95 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Επιπλέον, η μητρική εταιρεία του ομίλου Intercontinental International A.E.E.A.Π. εντός του 2021 εξασφάλισε χρηματοδότηση συνολικού ύψους €40,0εκ. διαμέσου ομολογιακού δανείου από τη τράπεζα Eurobank με στόχο την ολοκλήρωση του επενδυτικού της πλάνου.

Σημαντικά Γεγονότα στο εννεάμηνο του 2021 και Συνεχιζόμενη Δραστηριότητα

Η Διοίκηση της Intercontinental International AEEAΠ, αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα των εξελίξεων από το ξέσπασμα και την εξάπλωση της πανδημίας, και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, υποστηρίζει σθεναρά τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Άμεσα ανάπτυξε μια σειρά από πρωτοβουλίες και προληπτικά μέτρα, στα πλαίσια των οδηγιών των αρμοδίων δημοσιών υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων της και της επιχειρηματικής της συνέχειας. Ειδικότερα, η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε την παροχή δυνατότητας στους εργαζομένους της, να εργάζονται από το σπίτι, διαμέσου της ταχύτατης προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων της.

Η εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου και ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της απέκτησε μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, στις 29 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την απόκτηση εμπορικού ακινήτου (κτίριο γραφείων 3.180,32 τ.μ.) στην οδό Κηφισιάς 266, Χαλάνδρι και τη μερική μίσθωση του κτιρίου προς τον ιδιοκτήτη του την GlaxoSmithKline Single Member με την απόκτηση και μερική μίσθωση του παραπάνω ακινήτου να ολοκληρώνεται στις 3 Ιουνίου 2021. Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανήλθε σε €12.050.000 πληρώθηκε πλήρως και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση (€ 8.109.000) υπό ομολογιακό δάνειο, που καλύφθηκε από την Eurobank και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

Επίσης στις 30 Ιουλίου 2021, μέσω της συμμετοχής της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, η εταιρεία απέκτησε εμπορικό διόρωφο μετά υπογείου κτίριο (υπεραγορά) συνολικού εμβαδού 4.408,32 τ.μ. με parking στο Πικέρμι Αττικής και συγκεκριμένα τριών όμορων οικοπέδων επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 1 & Λ. Μαραθώνος 4, στο οποίο έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο/κατάστημα με υπόγειο, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 στην Κοινότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με μακροχρόνιο μισθωτή την εταιρεία "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε”. To τίμημα αγοράς ανήλθε σε €8.086.970,00 εξοφλήθηκε ολοσχερώς, χρηματοδοτούμενο σχεδόν εξολοκλήρου από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την περαιτέρω κάλυψη ομολογιών εκ του ομολογιακού δάνειου €40 εκ που έχει συναφθεί με τη τράπεζα Eurobank.

Μετά και τις ως άνω αγορές η αξία του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας αυξάνεται στα €115,60 εκ (επί τη βάση αποτελεσμάτων 31/12/20) ενώ το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας κατά την 30.09.2021 ανέρχεται σε € 40,1 εκ.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text