Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 235 | ΕΛΤΟΝ : Διατήρηση ανοδικής τάσης

ΕΛΤΟΝ : Διατήρηση ανοδικής τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΤΟΝ : Διατήρηση ανοδικής τάσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΤΟΝ

 

Διατήρηση ανοδικής τάσης

 

Ικανοποιητικά ήταν τα  μεγέθη που παρουσίασε ο Όμιλος ΕΛΤΟΝ στο εννεάμηνο του 2021. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,5% φτάνοντας τα € 109,2 εκατομμύρια και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 61,2%, φτάνοντας τα € 7,3 εκατομμύρια. Σε επίπεδο μεγεθών, το γ’ τρίμηνο του 2021, ήταν σαφώς ανώτερο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο των προηγούμενων ετών, ενώ η διοίκηση εκτιμά ότι την ίδια τάση θα έχει και το δ’ τρίμηνο.

 

Η διοίκηση του Ομίλου ενημερώνει ότι, η πανδημία δεν επηρέασε ιδιαίτερα την δραστηριότητα της, καθώς όπως έχει εξηγήσει και στην ετήσια τακτική συνέλευση, μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους ήταν πτωτικό για την εταιρία, έκτοτε η δραστηριότητα του Ομίλου κινείται αυξητικά.

 

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αυτές σχετίζονται με την αύξηση τιμής των καυσίμων που επηρεάζουν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων όπου ειδικά στο diesel κίνησης σημειώνεται πολύ μεγάλη αύξηση από πέρυσι την ίδια εποχή. Παρόλα αυτά, η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι προσπαθεί να μετακυλήσει το αυξημένο κόστος στις τελικές τιμές.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Όμιλος, ακολουθεί ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο, στο οποίο εξετάζονται νέες εξαγορές στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται ο Όμιλος (Ελλάδα, Σερβία, Ουκρανία και Τουρκία), αλλά και στην Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Ουγγαρία. Ο στόχος είναι, ο κύκλος εργασιών να φτάσει τα € 200 εκατομμύρια μέχρι το 2025.

 

Η άποψη μας είναι θετική και εκτιμούμε ότι τα μεγέθη του Ομίλου θα ενισχυθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, από την αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.

Μετά τις πληροφορίες για τις εξελίξεις του γ' τριμήνου, διαπιστώνουμε ότι το καθαρό περιθώριο κέρδους (πφ), δεν έχει επηρεαστεί σε σχέση με το β' τρίμηνο. Εν τούτοις, εκτιμούμε ότι οι πληθωριστικές επιδράσεις θα εμφανιστούν στο δ' τρίμηνο. Αναθεωρούμε ανοδικά τις πωλήσεις του έτους σε € 147 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη (μφ), στην περιοχή των € 8,0 εκατομμυρίων.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.


 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text