Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | EPSILON NET: Μεγάλη αύξηση μεγεθών - Η τιμή της μετοχής σε επίπεδα που προκαλούν επιφύλαξη

EPSILON NET: Μεγάλη αύξηση μεγεθών - Η τιμή της μετοχής σε επίπεδα που προκαλούν επιφύλαξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
EPSILON NET: Μεγάλη αύξηση μεγεθών - Η τιμή της μετοχής σε επίπεδα που προκαλούν επιφύλαξη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPSILON NET

 

Μεγάλη αύξηση μεγεθών - Η τιμή της μετοχής σε επίπεδα που προκαλούν επιφύλαξη

Για την μετάβαση σε έναν νέο δημιουργικό κύκλο με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς, έκανε λόγο η διοίκηση του Ομίλου Epsilon  Net, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2021. Η πολιτική συγχωνεύσεων και εξαγορών, που ακολουθεί η εταιρία διευρύνει συνεχώς, τα μεγέθη του Ομίλου και τις δυνατότητες του.

Στο εννεάμηνο, ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 28,6 εκατ. έναντι € 11,5 εκατ. το εννεάμηνο του 2020 και τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα € 5,5 εκατ. έναντι € 1,2 εκατομμύρια. Στα μεγέθη του Ομίλου συμπεριλαμβάνονται πλήρως τα αποτελέσματα της Data Communication και Epsilon SingularLogic. Τα αποτελέσματα της νεοαποκτηθείσας εταιρίας IQom συμμετέχουν από την 14/9/2021.

 

Κατά το γ΄τρίμηνο, η εταιρία ολοκλήρωσε τη διάσπαση των μετοχών της (4 νέες σε κάθε 1 παλαιά) (εδώ) και προχώρησε στην εξαγορά του 88% της εταιρίας Professional Computer Services Α.Ε., κάνοντας την είσοδο της στον τομέα του fintech, (εδώ).

 

Το σημαντικό είναι ότι η εταιρία διαθέτει υψηλή ρευστότητα (€ 18,1 εκατομμύρια, μεγάλο μέρος των οποίων θα μπορούσε να διατεθεί για νέες εξαγορές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

Εν τούτοις, από την πλευρά μας, εκφράζουμε επιφυλάξεις για την εξέλιξη της τιμής της μετοχής, αφού η κεφαλαιοποίηση φτάνει πλέον (στοιχεία 3/12/2021) στα € 290,5 εκατομμύρια. Εκτίμησή μας είναι ότι, μακροπρόθεσμα, θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις εκσυγχρονισμού στις φορολογικές διαδικασίες, που θα μπορούσαν να απαξιώσουν ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών που, μέσω συνδρομής, πωλεί σήμερα η εταιρία, ενώ γενικά, έχει αποδειχθεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ότι η αγορά της λιανικής, στην οποία κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται σήμερα η εταιρία, είναι αρκετά ευμετάβλητη.

 

Είναι αλήθεια ότι, αναμέναμε υψηλότερο κύκλο εργασιών και κερδοφορία για το γ’ τρίμηνο του 2021. Βεβαίως, η αύξηση των πωλήσεων, κατά το γ’ τρίμηνο, σε € 10,7 εκατομμύρια, από € 3,1 κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2020, δεν είναι αμελητέα. Όμως, η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις δε θα υπερβούν τα € 43 εκατομμύρια (έναντι € 47 εκατ. κατά την προηγούμενη εκτίμησή μας) και τα κέρδη (μφ) θα κυμανθούν περί τα € 6,7 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.


 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text