Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | FLEXOPACK: Αύξηση των πωλήσεων - Μείωση του περιθωρίου κέρδους

FLEXOPACK: Αύξηση των πωλήσεων - Μείωση του περιθωρίου κέρδους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FLEXOPACK: Αύξηση των πωλήσεων - Μείωση του περιθωρίου κέρδους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FLEXOPACK

 

Αύξηση των πωλήσεων - Μείωση του περιθωρίου κέρδους

Η διαταραχή που συνεχίζει να υφίσταται στις αλυσίδες μεταφορών, εφοδιασμού και τιμών ενέργειας, εξακολουθεί να ασκεί πίεση στην οικονομική δραστηριότητα της εταιρίας. Η διοίκηση ενημερώνει ότι για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών πρώτων υλών, προσπαθεί να μετακυλίει αυτήν την αύξηση στις τελικές τιμές των προϊόντων. Παρόλα αυτά, κατά το διάστημα του εννεαμήνου αυτή η πρακτική δεν κατάφερε να αντισταθμίσει πλήρως τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη των πρώτων υλών και μεταφορικών, με συνέπεια αυτό να αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο ανήλθε στα € 81 εκατ. έναντι € 76,3 εκατ. κατά το εννεάμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 6,6%. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα € 13 εκατ. σημειώνοντας μείωση 21,9% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα € 8,8 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση 24,6%.

Για το τέλος του έτους, η διοίκηση εκτιµά ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιώδης αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας και της χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι, από το εξάμηνο του 2020, ο Όμιλος διαθέτει θετικό καθαρό δανεισμό (δηλαδή τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν τις δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου).

 

Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι η Flexopack, μέσα στον Οκτώβρη προχώρησε στην σύσταση νέας εμπορικής εταιρίας στην Δανία και στα μέσα του Νοεμβρίου ανακοίνωσε την έκδοση δανείου ύψους € 7 εκατ.  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου ομολογιακού δανείου και την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, (εδώ).

Τη μείωση των περιθωρίων κέρδους της εταιρίας, για τους συγκεκριμένους λόγους που αναφέρει σήμερα η διοίκηση, την είχαμε προβλέψει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου. Εκτιμούμε όμως ότι δε θα υπάρξει νέα ουσιώδης υποχώρηση κατά το δ’ τρίμηνο του έτους. Με βάση την εξέλιξη του ρυθμού των πωλήσεων και την παραπάνω σημείωση, αυξάνουμε ελάχιστα την εκτίμησή μας για τις πωλήσεις του συνόλου του 2021, σε € 100 εκατομμύρια, ενώ διατηρούμε την εκτίμησή μας για τα κέρδη, σταθερή στα € 8,7 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text