Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | CENER: Εξαιρετικές επιδόσεις κατά το γ’ τρίμηνο - Θετικές προοπτικές

CENER: Εξαιρετικές επιδόσεις κατά το γ’ τρίμηνο - Θετικές προοπτικές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CENER: Εξαιρετικές επιδόσεις κατά το γ’ τρίμηνο - Θετικές προοπτικές

 

 

 

 

 

 

CENER

 

Εξαιρετικές επιδόσεις κατά το γ’ τρίμηνο - Θετικές προοπτικές

Ισχυρές επιδόσεις, στο εννεάμηνο πέτυχε ο Όμιλος Cenergy Holdings, με τον κλάδο των καλωδίων να διατηρεί την δυναμική του και να καθοδηγεί την κερδοφορία του Ομίλου με την εκτέλεση ήδη υπαρχόντων παραγγελιών αλλά και νέων. Επίσης αρκετά σημαντικό γεγονός είναι, η επιστροφή του κλάδου σωλήνων χάλυβα σε πλήρη παραγωγικό ρυθμό, καθώς ξεκίνησε την παραγωγή σωλήνων για τα έργα Israel Natural Gas Lines (INGL) και Snam που ανατέθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος.

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου, ανήλθαν στα € 766,3 εκατομμύρια έναντι € 635,4 εκατ. το εννεάμηνο του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 20,6%. Το εντυπωσιακό όμως είναι η βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους, σε σχέση με το α’ εξάμηνο της χρήσης, κατά περίπου 1,7%. Αυτή η βελτίωση, σε ένα τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών, οδηγεί σε εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας. Τα καθαρά (μφ) κέρδη έφτασαν στα € 30,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 65,4%. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, την 30/9/2021, φτάνει στα € 808 εκατομμύρια, έναντι € 500 εκατ. την 31/12/2020.

 

Θετικός παράγοντας στην λειτουργία και την κερδοφορία του τομέα των σωλήνων χάλυβα για το 2022, θα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση για την άρση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα χάλυβα και αλουμίνιο από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τις ΗΠΑ, εδώ.

 

Για τον κλάδο των καλωδίων, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την εταιρία Orsted, για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ, εδώ.

 

Συνολικά, η διοίκηση της Cenergy αναμένει ένα θετικό έτος, με σταθερές ροές εσόδων και ικανοποιητικά λειτουργικά περιθώρια. Ιδιαίτερα θετικές προοπτικές υπάρχουν για τον κλάδο των καλωδίων, καθώς έκθεση από το Renewable UK, εκτιμά ότι η  αγορά καλωδίων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται να εξαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, εδώ.

 

Δεν αναθεωρούμε τον κύκλο εργασιών, για τον οποίο αναμένουμε να φτάσει στα € 1.050 εκατομμύρια. Όμως, αναπροσαρμόζουμε την εκτίμησή μας για τα κέρδη (μφ), τα οποία αναμένουμε στα € 40 εκατομμύρια.

 

Παραμένουμε ιδιαίτερα θετικοί για τη μετοχή της εταιρίας.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text