Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | AUTOHELLAS: Εκπληκτική ανάπτυξη των μεγεθών - Έτος ρεκόρ για τον Όμιλο

AUTOHELLAS: Εκπληκτική ανάπτυξη των μεγεθών - Έτος ρεκόρ για τον Όμιλο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AUTOHELLAS: Εκπληκτική ανάπτυξη των μεγεθών - Έτος ρεκόρ για τον Όμιλο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTOHELLAS

 

Εκπληκτική ανάπτυξη των μεγεθών - Έτος ρεκόρ για τον Όμιλο

Τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το 9μηνο, δείχνουν ότι, τόσο οι πωλήσεις, όσο και τα κέρδη, θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη χρονιά και θα κινηθούν στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία της εταιρίας. Και αυτό, σε μία χρονιά που ξεκίνησε με έντονα περιοριστικά μέτρα, στο πρώτο τετράμηνο και κατά την οποία, η τουριστική κίνηση (τόσο σε αριθμό επισκεπτών, όσο και σε εισπράξεις) κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα από το “έτος - ορόσημο” που θεωρείται το 2019.

Οι πωλήσεις του Ομίλου στο 9μηνο, έφτασαν στα € 485,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 34,8% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 46,4 εκατ. έναντι € 13,2 εκατ. το εννεάμηνο του 2020.

 

Οι πωλήσεις στον τομέα ενοικίασης (μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης) αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 23%. Οι πωλήσεις στον τομέα εξωτερικού, κατέγραψαν αύξηση 27,1% και τέλος ο τομέας εμπορίας στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 43,9%. Σημαντικός παράγοντας στην ενίσχυση των πωλήσεων, ήταν και η αναδιάρθρωση του στόλου του Ομίλου, επενδύοντας στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Συνολικά ο απασχολούμενος στόλος για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις έφτασε τα 47.000 αυτοκίνητα με 9.650 συνολικές αγορές νέων αυτοκινήτων.

 

Η εξέλιξη στην πορεία του Ομίλου κατά το 2021, ένα έτος υγειονομικής κρίσης, δείχνει το πόσο έξυπνα και συμπληρωματικά έχει “κτιστεί” ο Όμιλος, ώστε να διαχειρίζεται ένα μεγάλο τμήμα του συνολικού “κύκλου” του αυτοκινήτου, σε μία σειρά από χώρες με θετικές προοπτικές στον τουρισμό -και την οικονομία τους γενικότερα. Παράλληλα, η πορεία κατά την τρέχουσα χρήση, δείχνει τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί, σταδιακά, καθώς οι οικονομίες θα “ανοίγουν” και η τουριστική κίνηση θα επανέλθει σε περισσότερο φυσιολογικά επίπεδα.

 

Για την εξέλιξη των μεγεθών στο σύνολο της χρήσης του 2021, σημειώνουμε την εκτίμηση της διοίκησης, όπως είχε αναφερθεί και στην Γενική Συνέλευση της 1/9/2021, είναι ότι οι πωλήσεις του 2021 θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις του 2019 (€ 555,4 εκατ.), με διαφορετική σύνθεση και τα κέρδη προ φόρων θα είναι υπερδιπλάσια του 2020 (€ 24,2 εκατ.).

Με βάση το παραπάνω, την οικονομική κατάσταση του 9μήνου και τις μακροοικονομικές και υγειονομικές εξελίξεις, αναθεωρούμε την εκτίμησή μας για τις πωλήσεις του έτους σε € 620 εκατομμύρια (από € 600 εκατ.) και αυξάνουμε σημαντικά την εκτίμησή μας για τα κέρδη (μφ), σε € 53 εκατομμύρια (από € 35 εκατ.). Με δεδομένο μάλιστα ότι, κατά τα προηγούμενα έτη, το καθαρό περιθώριο κέρδους του δ’ τριμήνου, ήταν ανώτερο του περιθωρίου των προηγούμενων, δε θα εκπλαγούμε εάν ακόμη και η νέα εκτίμησή μας, ξεπεραστεί.

 

Διατηρούμε την άποψη ότι, η εταιρία είναι μία από τις καλύτερες του Χρηματιστηρίου και ότι οι προοπτικές περαιτέρω μεγέθυνσή της είναι ακόμη πολύ ισχυρές.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text