Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επαναλαμβάνει σήμερα, Τετ, 1/12/21, τις προσπάθειές του να επανέλθει σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ επαναλαμβάνει σήμερα, Τετ, 1/12/21, τις προσπάθειές του να επανέλθει σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή της σημερινές προσπάθειες του ΓΔ (+1,20%, στις 878 μονάδες, στις 4.15 μμ, με μέτριο τζίρο, 60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με ανάλογες ανόδους στην Ευρώπη) να αποκαταστήσει την ανοδική τάση που ανέτρεψε πρόσφατα ο φόβος της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοιού.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ αυτή τη στιγμή έχει ανακτήσει περίπου το 1/3 της αναφερθείσας διόρθωσης, γεγονός μάλλον ικανοποιητικό σαν πρώτο βήμα.

Όμως, οι ελπίδες μας για επαναφορά στην ανοδική τάση θα δικαιολογηθούν μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει τις μισές ζημιές της αναφερθείσας διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τον μέσον άξονα των 888 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Προς το παρόν μένουμε σε αναμονή έως ότου ο ΓΔ δεήσει να διασπάσει ένα από τα σημεία που ορίσαμε, ανοδικά τις 888 μονάδες ή καθοδικά το πρόσφατο χαμηλό κλείσιμο των 858 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 1/3 με μετρητά και 2/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/5 ενώ 7 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΚΕΚΡ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΚΡΙ και ΒΙΟΣΣΚ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +5,5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : σε τέτοιο σημείο που βρισκόμαστε, κοντά στα χαμηλά διμήνου του ΓΔ παρά κοντά στα υψηλά, καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την ανοδική της δύναμη.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων (Υψηλού/Χαμηλού τριμήνου) αλλά τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΙΝΛΟΤ με στροφέα τα 0,86 ευρώ και ΒΥΤΕ τα 3,14 και σήματα πωλήσεων η ΕΥΔΑΠ με πωλητικό στροφέα τα 7,2 ευρώ και το ΠΛΑΙΣ τα 3,8 ευρώ.

Επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά τριμήνου δείχνοντας ότι η τάση της αγοράς είναι ακαθόριστη, ούτε ανοδική, ούτε καθοδική.

Συνεχίζονται και σήμερα οι συσσωρεύσεις στον ΦΡΛΚ προκαλώντας ανοδική απόκλιση μεταξύ καμπύλης τιμών της μετοχής και δείκτη συσσωρεύσεων/διανομέων OBV. Κανονικά η μετοχή δεν θα πρέπει να αγορασθεί από σήμερα αλλά θα πρέπει να ξεπεραστεί μια αντίσταση, εν προκειμένων των 4,10 ευρώ, και κυρίως να αποκατασταθεί η ανοδική τάση του ΓΔ.

Τέλος, ο ΔΤΡ εμφανίζει παρόμοια διαγραμματική εικόνα με τον ΓΔ, δηλαδή επίτευξη  ανοδικού retracement 33% της πρόσφατης διόρθωσης της αγοράς

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text