Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά γύρισε σήμερα (Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021) πάλι καθοδικά προς τα χαμηλά 4μήνου

Η αγορά γύρισε σήμερα (Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021) πάλι καθοδικά προς τα χαμηλά 4μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενώς για τους longs κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, να χάνει -0,65% (στις 870 μονάδες) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα μεγαλύτερες πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι χάνουν πάνω από το μισό της ανοδικής αντίδρασης της τρέχουσας εβδομάδας.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ στέκεται κάπως καλύτερα από τους ευρωπαϊκούς δείκτες καθώς έχει χάσει περίπου το 1/3 την ανοδικής αντίδρασης ΒΕ της τρέχουσας εβδομάδας ενώ οι ευρωπαϊκοί έχουν χάσει σχεδόν τα 2/3.

Πάντως, το γράφημα του ΓΔ δεν έχει καλή (ανοδική) όψη αφού ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται στο κάτω ήμισυ του 4μηνου οριζόντιου καναλιού του, κάτω από τον ΕΚΜΟ30, κάτω από τον ΑΚΜΟ 200 και σε περίπτωση που ο ΓΔ χάσει τις 858 μονάδες, θα δώσει σήματα πωλήσεων ο φιλτραρισμένος (από στήριξη) ΕΚΜΟ(15-80).

Η σημερινή κατάσταση θα χειροτερέψει αν ο ΓΔ χάσει το μισό της ανοδικής αντίδρασης ΒΕ κλείνοντας κάτω των 868 μονάδων. Οσο αυτός θα κινείται πάνω από τις 868 μονάδες, θα δικαιολογούνται κάποιες ελπίδες επαναφοράς της αγοράς σε ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 868 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 69% σε 65% πουλώντας τις θέσεις του σε ΙΝΤΚΑ και ΟΠΑΠ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 9/10 των μετοχών ενώ τρεις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, οι ΦΡΙΓΟ, ΟΛΥΜΠ και ΜΟΤΟ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει περισσότερο του +2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με τον μεσομακροπρόθεσμο κανόνα των 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΛΟΤ με στροφέα τα 0,86 ευρώ και ΚΟΥΕΣ με στροφέα τα 17,8 ευρώ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΕΛΧΑ με πωλητικό στροφέα τα 1,8 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνει σήμερα μόνον η gagnant ΕΠΣΙΛ και νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνει ο ΟΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text