Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Στον Καναδά πάει η Fidelity για να δρομολογήσει το πρώτο ETF απευθείας σε Bitcoin

Στον Καναδά πάει η Fidelity για να δρομολογήσει το πρώτο ETF απευθείας σε Bitcoin

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στον Καναδά πάει η Fidelity για να δρομολογήσει το πρώτο ETF απευθείας σε Bitcoin

Ο επενδυτικός κολοσσός Fidelity Investments, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, σχεδιάζει να προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση στο Bitcoin μέσω ενός Καναδικού ETF, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων εταιρειών, καθώς οι αμερικανικές αρχές εμφανίζονται επιφυλακτικές να δώσουν την έγκριση τους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το Fidelity Advantage Bitcoin ETF θα επενδύει απευθείας σε Bitcoin ή μέσω παράγωγων εργαλείων και οι πελάτες θα είναι σε θέση να κάνουν αγορές στο fund με δολ. Καναδά ή ΗΠΑ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας από τις 22 Νοεμβρίου.

Το ETF, το οποίο είναι πιθανό να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Τορόντο με το σύμβολο FBTC, ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τις συναντήσεις στελεχών της Fidelity με αξιωματούχους της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) για πολλούς μήνες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την έγκριση ενός παρόμοιου ETF στις ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler έχει δείξει ότι τέτοιο είδους σχήματα θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς που ισχύουν για τα αμοιβαία κεφάλαια - αντίθετα με τις περισσότερες αιτήσεις που υποβάλονται για έγκριση, μεταξύ των οποίων και της Fidelity. Η Fidelity υπέβαλε το αίτημα για ένα ETF σε Bitcoin στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο.

Αν και αρκετά ETF σε futures του Bitcoin έχουν εγκριθεί το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, τα ETF σε αγορά spot για το Bitcoin δεν έχουν ακόμα λάβει το πράσινο φως. Αντίθετα, ο Καναδάς έχει εγκρίνει τέτοια ETFs στο Bitcoin, τα οποία έχουν ήδη προσελκύσει δισεκατομμύρια σε επενδύσεις.

"Αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για την SEC το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ονόματα στις ΗΠΑ στον κλάδο των επενδύσεων αναγκάζεται να καταφύγει βόρεια για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του”, σχολίασε στο Twitter, ο Eric Balchunas αναλυτής του Bloomberg στα ETF.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text