Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΤITAN: Γιατί «ρίχνει» 35 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά

ΤITAN: Γιατί «ρίχνει» 35 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤITAN: Γιατί «ρίχνει» 35 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά

Με στόχο την αύξηση των εισαγωγών τσιμέντου χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στην αγορά των ΗΠΑ από το 2023 και ύστερα, την υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης στις ΗΠΑ κινείται η ΤΙΤΑΝ. Ο κατασκευαστικός κλάδος μετά το πακέτο του προέδρου Μπάιντεν ύψους 1 τρισ. δολαρίων αναμένεται να καταγράψει εκρηκτική ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο η ΤΙΤΑΝ επένδυσε 35 εκατ. δολάρια για την κατασκευή αποθήκης χωρητικότητας 70.000 τόνων στον σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay στη Φλόριντα.

Η επένδυση θα αναβαθμίσει την εισαγωγική δυναμικότητα του Τιτάνα στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη δυνατότητα παροχής τσιμέντου και τσιμεντοειδών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στη χώρα.

Η αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών Port Tampa, γίνεται σε μια εποχή που η αγορά στη Φλόριντα βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη και αναμένονται μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της Ένωσης Αμερικανικών Τσιμεντοβιομηχανιών (PCA), τα οποία προβλέπουν αύξηση της κατανάλωσης τσιμένου 14,8% στις ΗΠΑ έως το 2024, ποσοστό που δεν περιλαμβάνει τις προοπτικές ανόδου από το πρόγραμμα επενδύσεων 1 τρισ. δολ. που έχει ανακοινωθεί για τις υποδομές.

Έτσι λοιπόν, με το βλέμμα στο γιγαντιαίο πακέτο της κυβέρνησης Μπάιντεν και στην ανάπτυξη που αναμένεται να καταγραφεί στις κατασκευές, η Τιτάν αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στην αμερικάνικη αγορά.

Με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου στις αρχές του 2023, η αναβάθμιση του σταθμού προστίθεται και σε άλλες πρόσφατες επενδύσεις στο εργοστάσιο τσιμέντου Pennsuco του Τιτάνα στο Μέντλεϊ της Φλόριντα. Οι επενδύσεις αυτές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 20 εκατ.δολ., περιλαμβάνουν έργα όπως η κατασκευή μονάδας μηχανικής επεξεργασίας εναλλακτικών - δευτερογενών καυσίμων, αλλά και υποδομών χρήσης φυσικού αερίου.

Συνδυαστικά, θα καταστήσουν δυνατή τη σταδιακή υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου όσο και τον όγκο των δημοτικών απορριμμάτων προς ταφή.

 

Πηγή:Liberal

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text