Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Παραλλαγή Όμικρον – Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Παραλλαγή Όμικρον – Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παραλλαγή Όμικρον – Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα πως τα δύο κρούσματα στην Αθήνα φέρουν τελικά την παραλλαγή Όμικρον.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα είναι τρία.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε αναφέρει το Σάββατο πως είχαν εντοπιστεί και ερευνούνταν ήδη δύο κρούσματα στην Αθήνα.

Οι δύο πολίτες είχαν ταξιδέψει στις 26 Νοεμβρίου στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική με αποτέλεσμα να μην μπουν σε καραντίνα καθώς δεν είχε τεθεί ακόμη σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο.

Εντέλει αφού εμφάνισαν συμπτώματα, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο, ενώ οι πρώτες αναλύσεις έδειξαν πως και οι δύο έχουν την παραλλαγή Όμικρον.

Σημειώνεται πως τα δύο νέα περιστατικά δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη που είναι ο «ασθενης 0» της Omicron στην Ελλάδα.

Φάουτσι – Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις για τη βαρύτητα της νόσου που προκαλεί η Όμικρον

Την ίδια ώρα παρ΄όλο που οι πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσο τα εμβόλια πιάνουν την παραλλαγή Όμικρον είναι λίγες, οι επιστήμονες εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Ήδη χτες ο κ. Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που έρχονται από τη Νότια Αφρική, η Όμικρον μεταδίδεται περισσότερο, ωστόσο άφησε αχτίδα αισιοδοξίας όσο αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία όσων νοσούν.

«Ξεκάθαρα, στη Νότια Αφρική, η Όμικρον μεταδίδεται περισσότερο», είπε ο πασίγνωστος αμερικανός ανοσολόγος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αναφερόμενος στην «κάθετη» άνοδο της καμπύλης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής στη χώρα αυτή.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text