Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Συνεδρίαση, υπό τη σκιά των εσωτερικών αρχαιρεσιών του ΚΙΝΑΛ

Συνεδρίαση, υπό τη σκιά των εσωτερικών αρχαιρεσιών του ΚΙΝΑΛ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε μια ιδιαίτερα θετική μέρα για τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και την ημέρα που η ανακοίνωση του ΑΕΠ του γ’ τριμήνου δείχνει τη μεγάλη κίνηση ανάκαμψης της οικονομίας, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, παρέμεινε νωχελικός και αδύναμος.

Και βέβαια, δε φταίει η πανδημία, ούτε η Omicron (αντίθετα, οι ειδήσεις από το μέτωπο αυτό είναι μάλλον ενθαρρυντικές), ούτε η -γενικότερα- κακιά μας η ώρα. Οι επενδυτές, μάλλον κοιτούν με ανησυχία τη χθεσινή εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ (ή ΠΑΣΟΚ; ) και αναλογίζονται ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, κάτι που κάνει τα πάντα απρόβλεπτα και μετατρέπει τον ...περίπατο που κάποτε μας αφηγούνταν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Άδωνις, σε σκληρό και αβέβαιο αγώνα δρόμου.

Η πολιτική αβεβαιότητα είναι από τους μεγάλους εχθρούς των χρηματιστηρίων. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σε θεσμικά ελλειμματικές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα.

Το πράγμα, σε λίγο καιρό θα καταλαγιάσει και πολλοί θα νομίζουν ότι θα ξεχαστεί. Όμως, θα υπάρχει πάντα εκεί, ως απειλή και ήδη προσθέτει ένα νέο παράγοντα ανησυχίας για τη μεσομακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

 

Συνεχίζουμε να ανεβάζουμε άρθρα στον τομέα των προδημοσιεύσεων, ίσως με πιο αργό ρυθμό απ’ ότι εκτιμούσαμε. Όμως, τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, είναι πολύ ενδιαφέροντα και δείχνουν την κατεύθυνση των εταιριών, εάν και εφόσον η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερη και χωρίς -κάθε είδους- εμπόδια.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text