Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εισέρχεται σε μία θετική συγκυρία

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εισέρχεται σε μία θετική συγκυρία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εισέρχεται σε μία θετική συγκυρία

 

 

 

 

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Εισέρχεται σε μία θετική συγκυρία

 


Αισιόδοξη παραμένει η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών για δ΄τρίμηνο 2021, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Οι ιατρικές υπηρεσίες, ως κλάδος, ευνοήθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της υγειονομικής κρίσης και της αδυναμίας των κρατικών δομών να εξυπηρετήσουν επείγουσες ιατρικές ανάγκες των πολιτών.

 

Ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου (μετά από rebate & clawback), ξεπέρασε όχι μόνο το επίπεδο του εννεαμήνου του 2020 αλλά και του 2019, φθάνοντας στα € 169,4 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 21,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020 και 18,1% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα κινήθηκε το EBITDA, φθάνοντας τα € 27,4 εκατ. (αύξηση 96% στο εννεάμηνο) και τα κέρδη προ φόρων (αύξηση 210,3%).

 

Εντός του γ΄τριμήνου, εκταμιεύθηκε ποσό ύψους € 100,3 εκατ. από την έκδοση κοινού Ομολογιακού Δανείου, με σκοπό την συνολική αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου Ομολογιακού Δανείου καθώς και υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι και ο Όμιλος έχει υψηλό δανεισμό (ο καθαρός δανεισμός φτάνει στα € 99 εκατομμύρια) τον οποίο, προς το παρόν, αντιμετωπίζει με ευχέρεια λόγω των χαμηλών επιτοκίων) και ενδεχομένως, για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε συζητήσεις με την επενδυτική εταιρία Oaktree Capital Management (κατέχει την Ιασώ ΑΕ) για την πιθανή πώληση του μαιευτικού και γυναικολογικού τμήματος του Ομίλου (“Γαία”). Παράλληλα, ο Όμιλος έχει εκπονήσει -και έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης- ενός αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις υποχρεώσεις καθώς κατά μέσο όρο τα τελευταία έξι έτη, το 81,5% του παθητικού αποτελείται από το σύνολο των υποχρεώσεων.

 

Όσον αφορά τα σχέδια του Ομίλου, να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται στην διαδικασία υλοποίησης ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού προγράμματος ύψους € 50 εκατομμυρίων.

Κατά τα φαινόμενα, ο Όμιλος βρίσκεται σε μία θετική συγκυρία, η οποία, αν συνεχιστεί, θα δώσει την ευκαιρία για τη βελτίωση της οικονομικής του θέσης και -ενδεχομένως- τη μεγέθυνσή του. Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα χρειαστούν περισσότερα από ένα θετικά έτη.

 

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του γ’ τριμήνου, αλλά και την αναφορά της διοίκησης για εμφάνιση πωλήσεων και κερδών, κατά το δ’ τρίμηνο του έτους, υψηλότερων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αναθεωρούμε ανοδικά τις εκτιμήσεις μας. Για το σύνολο του έτους αναμένουμε πωλήσεις ύψους € 232 εκατομμύρια (έναντι € 225 εκατ. της εκτίμησής μας της 30/9/2021) και καθαρά κέρδη (μφ) ύψους € 14,2 εκατομμυρίων (έναντι € 12,5 της αρχικής εκτίμησης).

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text