Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | ΕΥΔΑΠ: Ελαφρά βελτίωση των πωλήσεων - Μείωση των περιθωρίων

ΕΥΔΑΠ: Ελαφρά βελτίωση των πωλήσεων - Μείωση των περιθωρίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Ελαφρά βελτίωση των πωλήσεων - Μείωση των περιθωρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΔΑΠ

 

Ελαφρά βελτίωση των πωλήσεων - Μείωση των περιθωρίων

 

Μέχρι το τέλος του 2021, η ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία υπογραφής της νέας σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία θα αφορά στους νέους όρους ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης έως την 31/12/2040, μία εξέλιξη που είναι πάρα πολύ σημαντική και θα έχει σημαντικό χρηματοοικονομικό αντίκτυπο στην εταιρία. Πέραν της παραπάνω σύμβασης, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, έχει ως βασική προτεραιότητα την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει, συνολικού ύψους € 1,1 δισεκατομμύρια για την τρέχουσα δεκαετία 2021-2030.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 9μήνου, οι πωλήσεις έφτασαν στα € 257,5 εκατομμύρια (+4,0% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020), με μικρότερο όμως περιθώριο μικτού κέρδους (50,2% έναντι 52,6%) και αυξημένες δαπάνες λειτουργίας (31,4% έναντι 28,3%5) αφού τα μεγέθη αυτά επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αυξήσεις των αμοιβών του προσωπικού, των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και από τον σχηματισμό πρόβλεψης αδιύλιστου ύδατος. Σχετικά με τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκτιμά, πως για το σύνολο του έτους, η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ρεύματος θα φτάσει στα € 7,0 εκατομμύρια, περίπου.

 

Η διαταραχή των χρηματοοικονομικών σχέσεων, μεταφέρθηκε στην καθαρή κερδοφορία, όπου τα καθαρά κέρδη (μφ) έφτασαν στα € 34,8 εκατομμύρια και το μικτό περιθώριο κέρδους στο 13,5% (έναντι € 40,1 εκατομμυρίων με 16,2% περιθώριο, στο 9μηνο του 2020).   Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί ερωτηματικά για την εξέλιξη του μικτού περιθωρίου, για το σύνολο του έτους. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, η λειτουργία της έκδοσης και της διανομής λογαριασμών εξελίσσεται κανονικά, από τη 15η Νοεμβρίου.

 

Με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου, την παραδοσιακή κατανομή των πωλήσεων μέσα στο έτος (παραδοσιακά, στο δ’ τρίμηνο καταγράφεται ποσοστό 24,5% έως 25,0% των ετήσιων πωλήσεων) και τις εξελίξεις στον τομέα των γενικών εξόδων, αναθεωρούμε την εκτίμηση των πωλήσεων για το σύνολο του έτους, σε € 342 εκατομμύρια (από € 333 της προηγούμενης εκτίμησης) και τα καθαρά κέρδη (μφ) σε € 43 εκατομμύρια (από € 37 εκατ.).

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text