Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | Στοιχεία 9μηνου 2021 - Πίνακας Βελτίωσης και Επιδείνωσης σε βασικές χρηματοοικονομικές σχέσεις

Στοιχεία 9μηνου 2021 - Πίνακας Βελτίωσης και Επιδείνωσης σε βασικές χρηματοοικονομικές σχέσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στον παραπάνω πίνακα εξετάζεται η πορεία βασικών οικονομικών δεικτών: α) Η αύξηση των πωλήσεων είναι ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο. β) Η αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους είναι ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο. γ) Η αύξηση της σχέσης "Δαπάνες λειτουργίας προς Πωλήσεις" είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ στοιχείο. δ) Η αύξηση των "Χρηματοοικονομικών δαπανών προς τις Πωλήσεις" είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ στοιχείο. ε) Η αύξηση του περιθωρίου EBITDA είναι ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο. στ) Η αύξηση του Καθαρού περιθωρίου κέρδους (πρό και μετά φόρων) είναι ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο. ζ) Η αύξηση της σχέσεις "Υποχρεώσεις προς Παθητικό" είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ στοιχείο. η) Η αύξηση των "Υποχρεώσεων" (σε απόλυτο μέγεθος) είναι αρνητικό στοιχείο.

Από τον πίνακα απουσιάζουν αρκετά στοιχεία (τα μόνα πλήρη είναι αυτά των πωλήσεων και του "καθαρού περιθωρίου κέρδους προ φόρων"). Αυτό συμβαίνει επειδή, η υποχρέωση των εταιριών για δημοσίευση στοιχείων για την πορεία τους κατά το 9μηνο της χρήσης, δεν περιελάμβανε το σύνολο των λογαριασμών.

Σημειώνουμε ότι, κάθε σχέση και οικονομικός δείκτης έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ βαρύτητα στην αξιολόγηση για την πορεία της εταιρίας. Στον πίνακα δε συμπεριλαμβάνονται οι οικονομικές καταστάσεις των ΑΕΓΕΚ, ΓΕΔ, ΕΛΒΙΟ, ΚΡΕΤΑ, ΜΛΣ, ΜΠΟΚΑ, ΦΦΓΚΡΠ  (οι εταιρίες αυτές βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης) και των τραπεζών (ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΕΛΛ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ). Επιπρόσθετα, δεν έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα οι εξής εταιρίες: ΑΔΜΗΕ, ΑΤΤ, ΒΑΡΓ, ΚΑΡΕΛ, ΛΑΜΔΑ, ΛΙΒΑΝ, ΝΑΥΠ, ΠΡΔ, ΣΑΤΟΚ, και ΣΠΙ. Για τις εταιρίες τύπου ΑΕΕΑΠ, ως "μικτό περιθώριο κέρδους" εννοούμε τη σχέση "Κύκλο Εργασιών προς Σύνολο Επενδύσεων σε ακίνητα". Τέλος στην περίπτωση της Μπήτρος (απορροφήθηκε από την ΣΙΔΜΑ), ακολουθήσαμε τις αναθεωρημένες μεταβολές από το δελτίο τύπου των εννεαμήνων 2021.
Όσες εταιρίες δεν δημοσίευσαν τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογσιμό των χρηματοοικονομικών σχέσεων εμφανίζεται η ένδειξη "N/A".

Ο πίνακας εμφανίζεται με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων, επειδή "φορτώνεται" από τα αρχεία του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε τον πίνακα σε περιβάλλον excel, εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: