Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Πού βάζει τώρα η Goldman Sachs τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη

Πού βάζει τώρα η Goldman Sachs τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πού βάζει τώρα η Goldman Sachs τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη

Μικρό περιθώριο ανόδου «βλέπει» η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs για τον εγχώριο βασικό χρηματιστηριακό δείκτη. Η τιμή-στόχος που προτείνει σε report της για τις αναδυόμενες αγορές μετοχών είναι οι 950 μονάδες (από 1.000 μονάδες ωστόσο σε προηγούμενο report), έναντι 877 μονάδες στο ταμπλό του ΧΑ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου χαμηλότερα του 10% για τις εγχώριες μετοχικές αξίες συνολικά έως το τέλος του επόμενου έτους.

Πιο ειδικά, στην ανάλυσή της για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών που συμμετέχουν στον δείκτη MSCI EM του 2022, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα βλέπει υψηλότερα περιθώρια ανόδου, σε πλήρη αντίθεση με το consensus που περιορίζει την τιμή-στόχο για το ελληνικό χρηματιστήριο στις 903 μονάδες ή 3% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η εγχώρια αγορά και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτιμάται με 10 φορές σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών των επόμενων 12 μηνών (P/E ΝΤΜ) και η Goldman Sachs τη θεωρεί ως δίκαιη αποτίμηση για τις εγχώριες μετοχές.

Το consensus ωστόσο είναι πιο αισιόδοξο για την πορεία των κερδών ανά μετοχή των ελληνικών εταιρειών, με πρόβλεψη αύξησης των EPS +17% έναντι +8% μόλις για την GS. H αποτίμηση είναι 2,9 φορές σε όρους λογιστικής αξίας (P/BV) και με μερισματική απόδοση της τάξεως του 3%.

Οι αποδόσεις της αγοράς παραμένουν θετικές σε επίπεδο έτους. Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα κινηθούν υψηλότερα στο τέλος του 2022 και ο δείκτης ΜSCI EM στο τέλος του 2021 σημειώνει τιμή-στόχο στις 1.400 μονάδες, από 1.266 μονάδες που είναι τα τρέχοντα επίπεδά του, ήτοι πιθανή άνοδος της τάξεως του 11%.

 

Γιώργος Α. Σαββάκης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text