Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ινδία, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί αβεβαιότητα στις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Shaktikanta Das, τόνισε πως η επιτροπή νομισματικής πολιτικής αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο επαναγοράς στο 4% και το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς στο 3,35%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο επαναγοράς και το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς θα αυξανόταν αυτόν τον μήνα ή τους επόμενους.

Ο Das δήλωσε πως η ανάκαμψη από την πανδημία κερδίζει έδαφος αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να είναι αυτό-συντηρούμενη, και τα πτωτικά ρίσκα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της εμφάνισης της Όμικρον.

Δήλωσε δε πως η πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα παραμείνει διευκολυντική για όσο καιρό χρειαστεί.

Η οικονομία της χώρας έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης αφού επλήγη από τον κορονοϊό και τα μέτρα περιορισμού στις αρχές του χρόνου. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε 8,4% στη διάρκεια του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι του προηγουμένου έτους.

Για να αυξήσει τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, η κεντρική τράπεζα αγόρασε κυβερνητικούς τίτλους αξίας 1,2 τρισ. ρουπιών (15,91 δισ. δολαρίων) στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Ο Das τόνισε πως η κεντρική τράπεζα διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό της χρήσης μέχρι τον Μάρτιο.

Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι η πραγματική οικονομία θα αναπτυχθεί 9,5% αυτή τη χρήση και τον πληθωρισμό στο 5,3%.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text