Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 234 | IDEAL ΟΜΙΛΟΣ: Ικανοποιητικά μεγέθη εννεαμήνου - Αποτέλεσε επιλογή για τα Α/Κ το γ΄ τρίμηνο

IDEAL ΟΜΙΛΟΣ: Ικανοποιητικά μεγέθη εννεαμήνου - Αποτέλεσε επιλογή για τα Α/Κ το γ΄ τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
IDEAL ΟΜΙΛΟΣ: Ικανοποιητικά μεγέθη εννεαμήνου - Αποτέλεσε επιλογή για τα Α/Κ το γ΄ τρίμηνο

 

 

 

 

IDEAL ΟΜΙΛΟΣ

 

Ικανοποιητικά μεγέθη εννεαμήνου - Αποτέλεσε την κουφαία επιλογή για τα Α/Κ το γ΄ τρίμηνο

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο Όμιλος Ideal, στο εννεάμηνο του 2021, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα € 51,9 εκατομμύρια έναντι € 37,1 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 39,9%. Το EBITDA ανήλθε στα € 9,9 εκατ. έναντι € 6,4 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 53,8% και τέλος τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 7,2 εκατ. έναντι € 4,2 το εννεάμηνο του 2020 πετυχαίνοντας αύξηση 69,3%.

Τα παραπάνω μεγέθη, έχουν υπολογιστεί με “pro forma” λογιστικές καταστάσεις, δηλαδή, τα συγκριτικά στοιχεία του παρελθόντος, δεν είναι πραγματικά, αλλά βασίζονται στην υπόθεση ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε την 1/1/2020 και όχι την 17/6/2021 (οπότε και τελικά πραγματοποιήθηκε). Αυτό γίνεται ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση. Όπως ενημέρωσε και η εταιρία στην οικονομική έκθεση του α΄εξαμήνου, στο τέλος του έτους θα δημοσιευθεί η πλήρης ενοποιημένη κατάσταση του συνόλου των εταιριών του Ομίλου.

 

Πιο συγκεκριμένα, να υπενθυμίσουμε ότι η Ideal επέκτεινε την δραστηριότητα της ενσωματώνοντας πλήρως τις εταιρίες Astir Vitogiannis και Three Cents, της Virtus South European Fund (VSEF), μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (δείτε εδώ το πληροφοριακό δελτίο). Με αυτές τις εταιρίες, ο Όμιλος εισέρχεται στον κλάδο συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της εμπορίας προώθησης αεριούχων αναψυκτικών (premium mixers & tonics). Μέχρι πρότινος, η κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, ήταν η διανομή λευκών οικιακών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής, η παραγωγή λογισμικού και η παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνοασφάλειας.

 

Η πλήρης αλλαγή της φυσιογνωμίας, της διοίκησης και της δραστηριότητας της εταιρίας, όπως σημειώναμε και στην πρόβλεψη που διατυπώσαμε για την εταιρία στις 6/9/2021, μετά τη δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης 6μήνου, δηλαδή ότι, “καθώς δε γνωρίζουμε το παρελθόν των εταιριών που συγχωνεύθηκαν στον Όμιλο, δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόβλεψη”, επιβεβαιώνεται από την “ανεπάρκεια” της πρόβλεψης εκείνης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 6μήνου (δείτε εδώ), διατυπώσαμε την πρόβλεψη ότι, για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει στα € 50 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στα € 3,5 εκατομμύρια. Εκ των πραγμάτων, η πρόβλεψη θα αναθεωρηθεί, χωρίς και πάλι να μπορούμε να βασιστούμε, ούτε σε παλαιότερα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία, αλλά ούτε σε γνώση της εταιρίας και της (νέας) διοίκησής της. Η ένα μας πρόβλεψη, αναφέρεται σε κύκλο εργασιών που θα κινηθεί περί τα € 68,0 εκατομμύρια και σε κέρδη (μφ) περί τα 9,5 εκατομμύρια.

 

Παράλληλα, διατηρούμε την επιφύλαξή μας για τη διατύπωση επενδυτικής άποψης. Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι, έχει υπάρξει θετική υποδοχή στην εταιρία, από τους θεσμικούς επενδυτές, αφού, με βάση τα στοιχεία μας για τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, στις 30/9/2021, συνολικά 26 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή έναντι μόλις 2 την 30/6/2021 και 1 την 30/12/2020.

 

Από την αρχή του έτους μέχρι την 26/10/2021, η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 61,7% έναντι αύξηση 11,5% του Γενικού Δείκτη. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για το έτος φτάνει τα 33.844 τεμάχια έναντι 2.930 το 2020. Η μέση αξία φτάνει τα € 105.890 έναντι € 4.601 το 2020 και οι μέσες πράξεις φτάνουν τις 69 από 11 το 2020.

 

Είναι σαφές ότι θα παρακολουθούμε την εταιρία και τη μετοχή της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα διατυπώνουμε τις εντυπώσεις μας και την επενδυτική μας άποψη.

 

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text