Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 234 | ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Ουγγρικό fund προβλέπει θετικές εξελίξεις και αποκτά το 5,06% των μετοχών

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Ουγγρικό fund προβλέπει θετικές εξελίξεις και αποκτά το 5,06% των μετοχών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: Ουγγρικό fund προβλέπει θετικές εξελίξεις και αποκτά το 5,06% των μετοχών

 

 

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS

Ουγγρικό fund προβλέπει θετικές εξελίξεις και αποκτά το 5,06% των μετοχών

 

Το Ουγγρικό fund, HOLD Alapkezelο Zrt, απέκτησε την 21/10/2021, το 5,06% του συνόλου των μετοχών ή αλλιώς 2.638.236 μετοχές της εταιρίας Fourlis A.E., εδώ.

Το fund ιδρύθηκε το 1994, ως ιδιωτική εταιρία διαχείρισης επενδύσεων και αυτήν την στιγμή διαχειρίζεται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε παθητικές και ενεργητικές επενδύσεις με επίκεντρο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Το fund περιλαμβάνει στα χαρτοφυλάκια του εταιρίες από την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η κύρια στρατηγική του είναι να αγοράζει μετοχές που διαπραγματεύονται σε ένα όχι τόσο αποδοτικό περιβάλλον και με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτει και την εσωτερική ανάλυση που πραγματοποιεί, να “ξεκλειδώσει” την αξία της μετοχής.

 

Σε μελέτη που έχει αναρτήσει στο site του το fund (εδώ), αναφέρει ότι, η αγορά των επίπλων και των οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται η Fourlis, έχει υποστεί σημαντική υποχώρηση στα προηγούμενα χρόνια και οι δαπάνες αυτής της κατηγορίας, στην Ελλάδα, υστερούν σημαντικότατα σε σχέση με άλλα κράτη, κάτι που θα εξισορροπηθεί στο μέλλον, καθώς η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται.
Παράλληλα με την αναμενόμενη άνοδο του συνόλου της αγοράς, αυτή την περίοδο, ο Όμιλος Fourlis αναπτύσσει στρατηγική για ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των καταστημάτων ΙΚΕΑ, μέσω μικρότερων καταστημάτων μέσα στις πόλεις. Σημειώνεται πως, λόγω του ότι, τα μικρά καταστήματα έχουν μικρότερο κόστος λειτουργίας, αναμένεται να βελτιωθεί το περιθώριο κέρδους από τη δραστηριότητα αυτή. Θετικά θα λειτουργήσουν στις πωλήσεις και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρίας, κάτι που θα εξυπηρετηθεί από την αύξηση των σημείων παραλαβής.

Τέλος, θετικά θα συμβάλλει και η ΑΕΕΑΠ της εταιρίας, καθώς θα επιτρέπει την εμφάνιση κερδών, μέσω της πιο ρεαλιστικής αποτίμησης των ακινήτων της εταιρίας, που θα επιτρέψει η μέθοδος “mark-to-market” που ακολουθούν οι ΑΕΕΑΠ.

 

Η μελέτη του fund, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την αντίστοιχη εταιρία ΙΚΕΑ της Ουγγαρίας. Με βάση την εμπειρία της οικονομικής ύφεσης της περιόδου 2009-2013, στην Ουγγαρία, η βελτίωση του ΑΕΠ προκαλεί δυσανάλογα μεγαλύτερη βελτίωση στις πωλήσεις επίπλων και οικιακών ειδών, ενώ παράλληλα, οδηγεί σε σημαντική αύξηση τις τιμές των ακινήτων.

Η ανάλυση του fund, εκτιμά ότι, στην επόμενη 5ετία θα υπάρξει αύξηση των πωλήσεων του τμήματος ΙΚΕΑ της Fourlis, κατά 48%, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του EBITDA κατά 137%. Ακόμη και στην περίπτωση που ο τομέας των αθλητικών ειδών παραμείνει στάσιμος, τότε, μέχρι το 2025 αναμένεται αύξηση του συνολικού EBITDA του Ομίλου, κατά 61%, χωρίς σ’ αυτό να συνυπολογίζονται τα κέρδη από την ΑΕΕΑΠ. Η ανάλυση καταλήγει ότι, μία “δίκαιη” τιμή της μετοχής της Fourlis, στην παρούσα φάση, κυμαίνεται μεταξύ € 8,5 - € 9,0.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι, ο Όμιλος προετοιμάζει και έναν τρίτο τομέα δραστηριοποίησης, για τον οποίο προς το παρόν η διοίκηση δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες.

 

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, με βάση τη δήλωση της διοίκησης της ΙΚΕΑ, η οποία αναφέρει ότι η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχίσει και το 2022, εδώ, οι αυξημένες τιμές δεν θα περάσουν στον καταναλωτή, λόγω των συμφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των τοπικών συνεργατών με την ΙΚΕΑ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κάτι αντίθετο προς τη δήλωση αυτή.

 

Η εκτίμηση μας (αναθεωρημένη μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου) παραμένει ότι, για το 2021, οι πωλήσεις θα κυμανθούν από € 420,0 έως € 435,0 εκατ. (από € 375,0 - € 400,0 εκατ.) και τα κέρδη θα κυμανθούν από € 7,9 έως € 9,4 εκατ. (από € 6,8 έως € 8,5 εκατ.).

Χρηματιστηριακά, από την αρχή του έτους μέχρι την 1/11/2021, σημειώνει απώλειες 2,8% έναντι αύξησης 11,9% του Γενικού Δείκτη. Σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την 30/9/2021, 30 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή, από 29 την 30/6/2021 και 34 την 31/12/2020.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text