Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 234 | PROFILE: Στόχος η αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη

PROFILE: Στόχος η αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
PROFILE: Στόχος η αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη

 

 

PROFILE

Στόχος η αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη

 

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, η Profile έχει υπογράψει μια σειρά σημαντικών συμβάσεων ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά εταιρίας στην Δυτική Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τραπεζικού λογισμικού. Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης σημαντικά οφέλη αναμένει και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μέχρι σήμερα, η (συντηρητική) πρόβλεψη της διοίκησης είναι ότι θα υλοποιηθούν συμβάσεις ύψους € 30 εκατομμύρια ενώ πολύ πιθανό αυτό το μέγεθος να φτάσει ακόμα και τα € 100 εκατ. μέσα στην τετραετία 2023-2026, εδώ.

 

Ύστερα από αυτήν την είδηση, αξίζει να επισημάνουμε δύο βασικά γεγονότα για την Profile. Το ένα είναι, τα λεγόμενα της διοίκησης κατά την Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, όπου με βάση τα συντηρητικά της κριτήρια αναμένει τουλάχιστον διπλασιασμό μεγεθών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ενώ για το 2021 αναμένει μια χρονιά με ιστορικά υψηλές επιδόσεις, εδώ. Το δεύτερο είναι η εξαγορά της εταιρίας Centevo AB, μέσω θυγατρικής της, στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε το α΄τρίμηνο του 2021. Η Centevo AB δραστηριοποιείται στην αγορά της ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων από το 1991 και εδρεύει στη Στοκχόλμη. Η εταιρία, εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους Asset και Fund Managers, καθώς και τράπεζες της ευρύτερης περιοχής, (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία), διαθέτοντας πελατολόγιο που αριθμεί περισσότερους από 65 διαφορετικούς οργανισμούς.

 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το α΄εξάμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών ήταν ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί τα τελευταία έξι χρόνια (σε επίπεδο α΄εξαμήνου). Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 50,8% έναντι 49,6%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, έφτασαν τις € 753 χιλιάδες έναντι € 383 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση 78,8%. Το καθαρό περιθώριο κέρδους έφτασε το 9,4% από 5,6%.

 

Η άποψη μας για την εταιρία είναι θετική, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι η Profile ακολουθεί μια καλά μελετημένη επιθετική στρατηγική αύξησης του μεριδίου της, στην Ευρώπη, όπου εκεί η αγορά είναι τεράστια και οι προοπτικές σημαντικά μεγαλύτερες.

Η πρόβλεψη που είχαμε διατυπώσει για το σύνολο του έτους 2021, αμέσως μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου, αναφερόταν σε πωλήσεις ύψους € 18,0 εκατομμυρίων και κερδών (μφ) € 1,62 εκατομμυρίων. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγελος Αγγελίδης (εδώ), ανέφερε ότι, είναι απολύτως εφικτό, οι πωλήσεις του έτους να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα € 20 εκατομμύρια. Συνεπώς, οφείλουμε να υιοθετήσουμε την άποψη της διοίκησης. Με βάση την εκτίμηση αυτή, αναθεωρούμε ανοδικά την πρόβλεψή μας για τα κέρδη (πφ) σε € 1,84 εκατομμύρια, από € 1,60, που είχαμε διατυπώσει στις 30/9/2021. Με βάση το μέγεθος αυτό και την τιμή της μετοχής στις 4/11/2021 (€ 5,96), η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας φτάνει στα € 70,9 εκατομμύρια και η σχέση Ρ/Ε (2021), στο 38,6.

Για το έτος 2022, με βάση τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της διοίκησης για την εξέλιξη των έργων που επεξεργάζεται σήμερα, αυτά που αναμένει να αναλάβει, αλλά και την εξέλιξη στον τομέα των εξαγορών, θα πρέπει να αναμένουμε κύκλο εργασιών που θα υπερβεί τα € 28,0 εκατομμύρια, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η εταιρία διανύει μία φάση έντονης ανάπτυξης.

 

Σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την 30/9/2021, 21 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή, από 20 την 30/6/2021 και 17 την 31/12/2020.

Η άποψή μας για τη μετοχή είναι ιδιαίτερα θετική. Αυτό βασίζεται, τόσο στη θετική εξέλιξη των μεγεθών, όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά της μετοχής, η οποία ελκύει και επενδυτές γνώστες της αγοράς και των διακυμάνσεών της. Εκτιμούμε ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει αποδόσεις μεγαλύτερες του Γενικού Δείκτη.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text