Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 234 | REDS: Cambas Park: Η διοίκηση εξετάζει νέες προτάσεις

REDS: Cambas Park: Η διοίκηση εξετάζει νέες προτάσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
REDS: Cambas Park: Η διοίκηση εξετάζει νέες προτάσεις

 

 

REDS

Cambas Park: Η διοίκηση εξετάζει νέες προτάσεις

 

 

Αλλάζουν τα δεδομένα για την χρήση του κτήματος Camba στο οποίο, η θυγατρική του Ομίλου Ελλακτωρ, Reds προετοιμάζει επενδυτικό σχέδιο ύψους € 200 εκατομμυρίων.

 

Η διοίκηση της Ακτωρ,αναφερόμενη συνοπτικά στο έργο ενημέρωσε πως εξετάζονται δύο προτάσεις για την χρήση των 315 στρεμμάτων. Η πρώτη είναι το έργο να μετατραπεί σε οικιστικό, ήτοι κατοικίες σε συνδυασμό με διάφορες υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή τους (π.χ. σχολεία, καταστήματα) καθώς όπως είπε ένα Master Plan με 70% γραφειακούς χώρους (αυτό που είναι γνωστό έως σήμερα) και ξενοδοχείο είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί. Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από φορέα στις ΗΠΑ και οι συζητήσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Η διοίκηση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, εδώ.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας για την εταιρία, η άποψη μας δεν είναι θετική καθώς, επί σειρά ετών,  αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τα ακίνητα της και να παράξει ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης και κέρδος. Να σημειώσουμε πως σε επίπεδο α΄εξαμήνου, τα τελευταία έξι χρόνια η εταιρία παραμένει, σταθερά ζημιογόνος, ενώ η μετοχή της διακυμαίνεται ανάμεσα σε φάσεις αισιοδοξίας, ελπίδας και προσγείωσης στην αρνητική πραγματικότητα.

Με βάση τα στοιχεία της 30/9/2021, ποσοστό 5,44% των μετοχών, κατέχεται από 7 Αμοιβαία Κεφάλαια.

 

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται για την εταιρία είναι πολλά. Θα μπορέσει να προχωρήσει το project -όποια και αν είναι εν τέλη η χρήση του; Θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και να παράξει κέρδος; Η εταίρα θα μπορέσει ποτέ να ανταμείψει τον μέτοχο με μέρισμα;

Η εκτίμηση μας για το σύνολο του έτους είναι ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 6,4 εκατομμύρια, ενώ μπορεί να υπάρξει μία οριακή κερδοφορία στα επίπεδα των € 120 χιλιάδων.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text