Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 234 | ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

 

 

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

 

Στις 27/10/2021, η μετοχή της εταιρίας έπαυσε να βρίσκεται σε κατάσταση “Επιτήρησης”, στην οποία είχε βρεθεί από την 11/5/2018, λόγω των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της και, πλέον, η διαπραγμάτευσή της, είναι κανονική. Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (€ 1,11 εκατ.) με το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων να ισχύει, αλλά και με τρίτους επενδυτές να ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη έκδοση, εδώ.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, παρά την πτώση του κύκλου εργασιών κατά 21,6% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2020, η βελτίωση της διάρθρωσης της κατάστασης αποτελεσμάτων, οδήγησε σε κέρδη (μφ) € 461 χιλιάδων, έναντι € 14 χιλιάδων κατά το α΄εξάμηνο του 2020.

 

Τα μεγέθη του Ομίλου, επηρεάζονται θετικά από τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην οικονομία μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ - Ταμείο Ανάκαμψης). Κατά το α΄ εξάμηνο ο Όμιλος υλοποίησε συμβάσεις που ξεπερνούν το € 1 εκατομμύριο. Παρ' όλα αυτά, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις του θα είναι μειωμένες και ότι θα κυμανθούν περί τα € 3,8 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα € 650 χιλιάδες.

 

Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι πολύ μικρή, λόγω της επιτήρησης -πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 3 πράξεις μέσα στο έτος- γεγονός που εκτιμούμε ότι θα βελτιωθεί καθώς πλέον άλλαξε κατηγορία συναλλακτικής δραστηριότητας. Κατά το διάστημα από την έξοδο της μετοχής από την επιτήρηση, μέχρι και την 4/11/2021, η τιμή κατέγραψε άνοδο κατά 93,9%, ενώ βελτιωμένη υπήρξε και η εμπορευσιμότητα (μ.ο. 11 πράξεις και 18.173 τεμάχια, ανά ημέρα).

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text