Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 233 | Προβλέψεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών - χρήσης 2021 (τμήμα 1)

Προβλέψεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών - χρήσης 2021 (τμήμα 1)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προβλέψεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών - χρήσης 2021 (τμήμα 1)

(Το παρόν κείμενο είναι τμήμα της ειδικής δημοσίευσης του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2021 και συνιστά προδημοσίευση τμήματος της ύλης που συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος Νο 233, του Οκτωβρίου 2021)

 

 

 

 

Στα παρακάτω κείμενα, παρατίθενται οι προβλέψεις του τμήματος ανάλυσης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, για τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών, κατά τη χρήση του 2021.

 

Θα ήταν χρήσιμο για τον αναγνώστη, παράλληλα με την ανάγνωση των προβλέψεων, να ανοίγει παράλληλα και τη σελίδα αποτελεσμάτων για την κάθε εταιρία. Ο σύνδεσμος βρίσκεται επάνω στο όνομα της εταιρίας.

 

Δείτε το εισαγωγικό και επεξηγηματικό κείμενο του τμήματος για τις προβλέψεις, εδώ.

Δείτε, συγκεντρωτικά, τα κείμενα των προβλέψεων, για τις εταιρίες που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του περιοδικού, με πληρέστερη περιγραφή και ανάλυση (τμήμα 2), εδώ.

Δείτε, συγκεντρωτικά, τις προβλέψεις αποτελεσμάτων εισηγμένων εταιριών, που έχουν διατυπωθεί από το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και το eurocapital.gr, εδώ.

 

Δείτε, συγκεντρωτικά, τις προβλέψεις αποτελεσμάτων για κάθε μια εισηγμένη εταιρία σε πίνακα excel, εδώ.

 

*****

 

ΑΒΑΞ - Μπορούμε να κάνουμε τη -σχετικά ασφαλή- υπόθεση ότι, ο Όμιλος έχει ήδη εξέλθει από μία περίοδο στασιμότητας και ζημιογόνων αποτελεσμάτων. Μετά την υπογραφή της σύμβασης της Γραμμής 4 του Μετρό, υπολογίζεται ότι, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο φτάνει στα € 1,7 δισεκατομμύρια. Παρά την αβεβαιότητα στον τομέα της ενέργειας (θα εξακολουθήσει να εμφανίζει αρνητικό EBIDTA) εκτιμάται ότι, οι πωλήσεις για το 2021 θα κυμανθούν γύρω από τα € 660 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) γύρω από τα € 21 εκατομμύρια.

 

ΑΒΕ - Αρχική (30/9/2021): Κατά το β' εξάμηνο, προβλέπεται μείωση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων λόγω περιορισμού των παραδόσεων από τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας έλλειψης πρώτων υλών στην βιομηχανία (microchips,  ημιαγωγοί, χαλκός). Παράλληλα, έχει μειωθεί η πιθανότητα εκ νέου αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι πωλήσεις του ομίλου για το 2021 θα είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με χρήση 2020 (σελίδα 12 του οικονομικού δελτίου α' εξαμήνου 2021 - εδώ). Με βάση την παραπάνω παρατήρηση και τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 160 εκατομμύρια, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμάται ότι θα είναι ζημιές, που θα κυμανθούν γύρω στα € 3,0 εκατομμύρια.

 

ΑΝΕΚ - Αρχική (30/9/2021): Για το β' εξάμηνο του 2021, αναμένονται πωλήσεις ελαφρά πάνω από τα € 80 εκατομμύρια (σύνολο € 140 εκατ. για το σύνολο του έτους), με βελτιωμένο μικτό περιθώριο κέρδους, έτσι ώστε για το σύνολο της χρήσης να κυμανθεί μεταξύ του 11% έως 12%. Παρά τις προσπάθειες της συγκράτησης των δαπανών λειτουργίας, αυτές δε μπορούν να υποχωρήσουν κάτω από το 15% επί των πωλήσεων. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα θα κινηθύν κοντά στα € 9,5 εκατ.. Εκτιμούμε καθαρές ζημιές κοντά στα € 7,0 εκατομμύρια.

 

ΑΤΕΚ - Αρχική (30/9/2021): Τα έσοδα από διαφήμιση (κατά το 2021 εμφανίζουν αύξηση σε σχέση με το 2020, πλην όμως είναι μειωμένα σε σχέση με το 2019. Ανεστάλη η κυκλοφορία των περιοδικών "Mirror" και "Celebrity". Πτωτικές πωλήσεις των DVD τηλεοπτικών σειρών. Η εταιρία καταβάλλει προσπάθειες για μείωση του κόστους. Κατά το 2021 κάνει χρήση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για τις επιχειρήσειςπου έχουν πληγεί από την πανδημία. Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε πωλήσεις € 19,0 εκατομμυρίων και κέρδη (μφ) € 550 χιλιάδες. Σημειώνουμε ότι τα μεγέθη της εταιρίας μειώνονται διαρκώς κατά την τελευταία 6ετία.

 

 

 

ΑΤΤΙΚΑ - Αρχική (30/9/2021): Για το β' εξάμηνο του 2021, αναμένονται πωλήσεις μεταξύ € 190 και € 215 εκατομμυρίων (έναντι € 173 εκατομμυρίων κατά το β' εξάμηνο του 2020). Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα € 327 εκατομμύρια. Το μικτό περιθώριο κέρδους (αρνητικό κατά το α' εξάμηνο) θα βελτιωθεί, αλλά δύσκολα θα υπερβεί το 12%. Τα έξοδα λειτουργίας θα είναι αυξημένα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και θα φτάσουν στο 16%. Αυξημένα θα είναι και τα χρηματοοικονομικά έξοδα, σε € 18,6 εκατομμύρια, τουλάχιστον (6% επί των πωλήσεων). Αν επαληθευτούν τα παραπάνω μεγέθη, ως "αισιόδοξη" πρόβλεψη, εκτιμούμε ότι θα εμφανιστούν ζημιές € 15 εκατομμυρίων για το σύνολο της χρήσης.

 

ΒΑΡΝΗ - Αρχική (30/9/2021):  Με βάση τα στοιχεία του α' εξαμήνου, για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε πωλήσεις € 8,5 εκατομμυρίων και ως τελικό αποτέλεσμα, ζημιές, ύψους € 4,0 εκατομμυρίων.

 

ΒΙΟΚΑ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση την εξέλιξη των μεγεθών του α' εξαμήνου, την εξέλιξη του κόστους και των δαπανών λειτουργίας και κυρίως των προοπτικών αύξησης της ζήτησης, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 190 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στα € 4,1 εκατομμύρια.

 

ΒΙΟΣΚ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Διατηρούμε τις πωλήσεις στο ίδιο επίπεδο της προηγούμενης πρόβλεψης,  € 8,5 εκατ.. Λόγω της βελτίωσης του μικτού περιθωρίου κέρδους και των βελτιωμένων δαπανών λειτουργίας, αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τα κέρδη (μφ), σε € 400 χιλιάδες

 

ΒΙΟΤ - Αρχική (30/9/2021): Μετά τις δικαστικές αποφάσεις και την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσής της από το δικαστήριο, η εταιρία, πρακτικά, βρίσκεται σε μία διαδικασία "άτυπης εκκαθάρισης". Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο βάρος των υποχρεώσεων (ακόμη και αν στο μέλλον μειωθούν), αλλά και την αποψίλωση της εταιρίας από προσωπικό, δύσκολα θα μπορούσε ποτέ να επανέλθει σε κανονικότητα.

 

ΒΙΣ - Αρχική (30/9/2021): Η αδυναμία της εταιρίας να βελτιώσει τις πωλήσεις της και το μικτό περιθώριο κέρδους της, "καταδικάζει" την εταιρία στη διατήρηση ζημιών. Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα επίπεδα του 2020 (€ 13,8 εκατομμύρια), ενώ θα υπάρξουν και πάλι ζημιές, που θα φτάσουν στα € 2,3 εκατομμύρια.

 

ΒΥΤΕ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Η θετική πορεία της εταιρίας κατά το α' εξάμηνο, όπου, πέραν από την αύξηση των πωλήσεων, επιτεύχθηκε και βελτίωση των βασικών περιθωρίων, σε συνδυασμό με την τάση αύξησης των δαπανών του δημοσίου σε έργα πληροφορικής, αλλά και τις τάσεις εκσυχρονισμού των διαδικασιών λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον για την εταιρία, κατά τα επόμενα χρόνια. Εκτιμούμε ότι για το β' εξάμηνο της χρήσης, οι πωλήσειες θα υπερβούν τα € 22 εκατομμύρια και για το σύνολο του 2021, θα κυμανθούν γύρω από τα € 41 εκατομμύρια. Τα κέρδη θα αυξηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό και θα κυμανθούν γύρω από τα € 2,85 εκατομμύρια

 

ΓΕΒΚΑ - Αρχική (30/9/2021): Η εταιρία πέτυχε βελτιωμένες πωλήσεις κατά το α' εξάμηνο και βελτιωμένα περιθώρια κέρδους. Εκτιμάται ότι οι τάσεις αυτές, έστω και μειωμένες, θα συνεχιστούν και κατά το β' εξάμηνο. Πωλήσεις: € 42,6 εκατομμύρια. Κέρδη (μφ): € 2,43 εκατομμύρια.

 

ΔΙΟΝ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση το οικονομικό δελτίο του α' εξαμήνου, προκύπτει ότι υπάρχουν δομικές αρνητικές εξελίξεις στην πορεία της εταιρίας (μη ρύθμιση των δανείων με τις τράπεζες, απώλεια ελέγχου θυγατρικής, αρνητικές εξελίξεις στα οικονομικά μεγέθη θυγατρικών), οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν, ή ακόμη και να επιδεινωθούν κατά το β' εξάμηνο. Κατά τα φαινόμενα, το μέλλον της εταιρίας δεν είναι αισιόδοξο. Εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 11 εκατομμύρια, ενώ θα εμφανιστούν ζημιές ύψους € 6,0 εκατομμυρίων, ή και μεγαλύτερες.

 

ΔΟΜΙΚ - Αρχική (30/9/2021): Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας, στο α' εξάμηνο του έτους, έφτανε στα € 17,1 εκατομμύρια. Όμως, καθώς η εταιρία δεν έχει εξασφαλισμένες τις απαραίτητες πιστώσεις από τις τράπεζες, είναι αβέβαιος ο χρόνος εκτέλεσης των έργων. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε πωλήσεις που θα κυμανθούν γύρω από τα € 11,5 εκατομμύρια και κέρδη (μφ) € 1,35 εκατομμύρια.

 

 

 

ΔΡΟΜΕ - Αρχική (30/9/2021): Η εταιρία έχει την τεχνολογία, τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και την ικανότητα να πετύχει σημαντικά υψηλότερες πωλήσεις, πλην όμως, οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις (ο καθαρός δανεισμός ξεπερνά τα € 25 εκατομμύρια) την εμποδίζουν. Εν τούτοις, κατά το τρέχον έτος δείχνει να πετυχαίνει αρκετές νέες συμφωνίες που θα συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων στα επόμενα χρόνια. Για το 2021 εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 22 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στις € 850 χιλιάδες.

 

ΕΛΤΟΝ - Αρχική (28/9/2021): Κατά το β' εξάμηνο της χρήσης, ίσως υπάρξει ανατροπή στο μικτό περιθώριο κέρδους, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, που παρασύρει σε μεταβολή την αύξηση των χημικών. Η εταιρία μετακυλύει το αυξημένο κόστος στις τιμές της, όμως, παρ' όλα αυτά, στις περιπτώσεις αυτές επηρεάζονται τα αποτελέσματα. Εκτιμούμε ότι και κατά το β' εξάμηνο θα συνεχιστεί η θετική επίδραση από τη μεταβολή των τιμών. Για το σύνολο του 2021 εκτιμούμε πωλήσεις € 141 εκατομμυρίων και κέρδη (μφ) € 7,9 εκατομμύρια.

 

ΕΥΑΠΣ - Αρχική (30/9/2021): Η εξέλιξη των μεγεθών της εταιρίας είναι σχετικά σταθερή (οι πωλήσεις εμφανίζουν μία διαχρονική μικρή πτώση, κάτι που οφείλεται στην εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της περιόδου 2019-2023 - επιβάλλεται ετήσια αύξηση τιμολογίων κατά 2,0%, ενώ εξαιρείται η πρώτη κλίμακα με κατανάλωση έως 10 κ.μ./4μηνο), ενώ σταθερή είναι και η διάρθρωση των οικονομικών της λογαριασμών. Οι διακυμάνσεις στο μικτό περιθώριο κέρδους και τα αποτελέσματα, κατά κύριο λόγο, προκύπτουν από τις δαπάνες επισκευών και συντηρήσεων, που πέραν από μία σταθερά επαναλαμβανόμενη βάση, είναι δύσκολο να προσδιοριστούν. Με βάση τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου και την παραπάνω σημείωση, για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε πωλήσεις € 71,2 εκατ. και κέρδη (μφ) € 12,2 εκατ.

 

ΕΛΣΤΡ - Αρχική (30/9/2021): Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 140 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) στα € 16,0 εκατομμύρια.

 

 

ΕΥΔΑΠ - Αρχική (30/9/2021): Κατά την παρούσα χρήση, παρατηρείται μη κανονική τιμολόγηση της κατανάλωσης, λόγω εμπλοκής που υπάρχει με τη σύμβαση παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών. Το πρόβλημα συνεχίζεται και κατά το β' εξάμηνο της χρήσης. Στο ζήτημα του "αποληφθέντος μη  επεξεργασμένου  ύδατος  για  την  περίοδο  2013  έως  2020", η εταιρία, για την τρέχουσα χρήση έχει σχηματίσει ήδη σχηματίσει πρόβλεψη (κατά το α' εξάμηνο) ποσού € 3,9 εκατομμυρίων. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 333 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) περί τα €37 εκατομμύρια.

 

ΕΒΡΟΦ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις: € 38 εκατομμύρια, κέρδη (μφ) € 1,3 εκατομμύρια.

 

ΕΚΤΕΡ - Αρχική (30/9/2021): Στην περίοδο αυτή, η εταιρία δραστηριοποιείται, κατά κύριο λόγο, στην κατασκευή "μικρών" έργων, χαμηλού προϋπολογισμού, τα οποία συνήθως κατασκευάζονται εντός μικρού διαστήματος από την ανάληψή τους. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται διακυμάνσεις στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών ανά τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις για την εξέλιξή τους κατά τη διάρκεια ενός έτους, είναι επισφαλείς. Με βάση τα στοιχεία του α' εξαμήνου, τα αναγραφόμενα από τη διοίκηση στο οικονομικό δελτίο και στις δημόσιες ανακοινώσεις ή πληροφορίες που αντλούνται, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι, για το 2021, οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 17,0 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) γύρω από τα € 1,050 εκατομμύρια.

 

ΕΛΒΕ - Αρχική (30/9/2021): Κατά το β' εξάμηνο του 2021, αναμένεται μικρή αύξηση στο παραγωγικό έργο της εταιρίας, ενώ εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις ενέργειας, θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με το β' εξάμηνο του 2020. Παράλληλα, αναμένουμε αρνητική επίδραση στα κέρδη από την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Για το σύνολο της χρήσης εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 30 εκατομμύρια, ενώ θα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα €  1,65 εκατομμύρια.

 

ΕΛΓΕΚ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Με βάση τα στοιχεία του α' εξαμήνου, όπου παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση των πωλήσεων σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2020, τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2021, μειώνουμε την εκτίμησή μας για τις πωλήσεις, σε € 195 εκατομμύρια και αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τα κέρδη (μφ), σε € 1,7 εκατομμύρια.

 

ΕΣΥΜΒ - Αρχική (30/9/2021): Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η εταιρία συνεχίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων στο εξωτερικό τα οποία αποτελούν πλέον σημαντική βάση του κύκλου εργασιών της συνδυαστικά με την υλοποίηση μικρών έργων από μια ευρεία πελατειακή βάση. Παράλληλα, έχει μειώσει σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας (παρατηρείται σοβαρή μείωση του προσωπικού, ενώ έκλεισε τη θυγατρική της στο Λονδίνο). Κατά το α' εξάμηνο έχει υπογράψει συμβάσεις ύψους μεγαλύτερου του € 1 εκατ. ενώ συμμετέχει σε πλήθος μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαγωνισμών, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά σε σύνολο τα οκτώ (8) εκατομμύρια € εντός Ελλάδος και έξι (6) εκατομμύρια δολάρια σε διαγωνισμούς της World Bank στο εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις της θα είναι μειωμένες και ότι θα κυμανθούν περί τα € 3,8 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα € 650 χιλιάδες.

 

ΕΥΠΙΚ - Αρχική (30/9/2021): Ο  κύριος  παράγοντας,  που  οδήγησε  στη  μείωση  της  κερδοφορίας  σε  σχέση  με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ήταν η αύξηση του κόστους ασφαλιστικών εργασιών (πληρωθείσες αποζημιώσεις και μεταβολή ασφαλιστικών προβλέψεων) κατά € 17.457 χιλ. (+33,5%)  η  οποία  οφείλεται  κυρίως  στον  Κλάδο  Αστικής  Ευθύνης  από  Χερσαία  Οχήματα  και  στον  Κλάδο  Χερσαίων  Οχημάτων, αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Κατά το β' εξάμηνο του 2021, εκτιμούμε ελαφρά αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων, τα οποία θα φτάσυν στα € 231 εκατομμύρια. Η διοίκηση υποστηρίζει ότι κατά το τρέχον έτος, η κερδοφορία θα είναι αυξημένη, σε σχέση με το 2020 (σελίδα 24 του οικονομικού δελτίου- εδώ). Σεβόμαστε την άποψη της διοίκησης (η οποία μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί αξιόπιστη). Όμως, παραθέτουμε και τη δική μας εκτίμηση, για κέρδη ύψους € 12,9 εκατομμυρίων.

 

ΙΑΤΡ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 225 εκατομμύρια, Κέρδη (μφ) € 12,5 εκατομμύρια.

 

 

 

ΙΝΚΑΤ - Αρχική (30/9/2021): Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πτώση των πωλήσεων κατά το α' εξάμηνο είναι αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, στις καθυστερήσεις στην παραγωγή έργων λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid 19 και καθυστερήσεων στην παράδοση υλικών και πρώτων υλών, στις καθυστερήσεις στην υλοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών προγραμμάτων δημοπράτησης έργων λόγω ειδικών συνθηκών Covid 19. Δυσλειτουργία κρατικού μηχανισμού, τραπεζών, υπηρεσιών κλπ. Η (πολύ μεγάλη) μείωση του μικτού περιθωρίου οφείλεται στην απότομη αύξηση των υλικών. Στις 30.06.2021 το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου INTRAKAT ανερχόταν σε € 422,9 εκ. πλέον € 354,7 εκ. νέα προς υπογραφή έργα που έχει μειοδοτήσει η Εταιρεία και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησής τους.(σελίδες 5-6 του οικονομικού δελτίου - εδώ). Από την πλευρά μας, διαπιστώνουμε ότι οι δανειακές υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο καθαρός δανεισμός φτάνει πλέον στα € 101 εκατομμύρια και κατά το α' εξάμηνο απορρόφησε το 6,1% των πωλήσεων. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι ο Όμιλος, ουδέποτε κατά την τελευταία 6ετία πέτυχε κάποιο αξιόλογο ποσό κερδών ή ποσοστό καθαρού κέρδους. Εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 180 εκατομμύρια, ενώ θα υπάρξουν ζημιές που θα φτάσουν στα € 18 εκατομμύρια.

 

 

ΙΝΛΙΦ - (30-9-2021) - Αρχική - Εκτιμούμε ότι τα έσοδα από ασφάλιστρα θα κυμανθούν περί τα € 68,0 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) θα κυμανθούν περί τα € 16,0 εκατομμύρια.

 

ΙΝΛΟΤ - Αρχική ( 30/9/2021): Η μείωση του δανεισμού, θα μειώσει το κόστος εξυπηρέτησής του, κατά το β' εξάμηνο. Εκτιμούμε ότι η ωφέλεια απ' αυτή την εξέλιξη θα είναι της τάξης των € 5,0 εκατομμυρίων, για το β' εξάμηνο. Ο Όμιλος έχει μειώσει σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας. Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις του β' εξαμήνου, θα κυμανθούν ανάμεσα στα € 280 έως € 330 εκατομμύρια. Τα κέρδη (μφ) εκτιμώνται περί τα € 30,0 εκατομμύρια. Σημειώνουμε ότι, η εταιρία ενδέχεται να εμφανίσει "έκτακτα κέρδη αποτίμησης", λόγω της μείωσης των υποχρεώσεών της, από ανταλλαγές ομολόγων ή μεταθέσεις των ημερομηνιών λήξης τους. Στην παραπάνω πρόβλεψη, το στοιχείο αυτό δε λαμβάνεται υπόψη, αφού δε μπορεί να υπολογιστεί.

 

ΙΛΥΔΑ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση α) τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου, β) το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση της διοίκησης, το τρέχον υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων υπερβαίνει τα πέντε εκατ. ευρώ, γεγονός που εξασφαλίζει έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης για το τρέχον έτος, αλλά και για το 2022, γ) οι εργασίες της εταιρίας επικεντρώνονται στην παιδεία και την υγεία, τομείς που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και που θα αντλήσουν σημαντικά κονδύλια για σχετικές επενδύσεις και δ) τη δήλωση της εταιρίας για προσπάθεια διανομής μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης του 2022, εκτιμούμε ότι για το σύνολο του 2021, οι πωλήσεις της εταιρίας θα φτάσουν στα € 4,5 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στα € 800 χιλιάδες.

 

ΙΝΤΕΤ - Αρχική (30/9/2021): Λόγω της πανδημίας παρουσιάστηκε περιορισμός στην διαθεσιμότητα βασικών κατηγορίων προϊόντων από τους προμηθευτές της Εταιρίας, καθώς και προβλήματα στη διακίνηση τους. Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας παρουσίασε αύξηση λόγω των αυξημένων πωλήσεων που σημειώθηκαν κυρίως στις κατηγορίες PANASONIC TVs, είδη personal care, στα αναλώσιμα και ανταλλακτικά RICOH καθώς επίσης και στις κάμερες, για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξ' αποστάσεως επικοινωνίας. H Εταιρεία αναβάθμισε την online εικόνα της με πλήρη επανασχεδιασμό του site της. Με βάση τα παραπάνω και την εξέλιξη των μεγεθών κατά το α' εξάμηνο, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 23,5 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) περί τα € 420 χιλιάδες.

 

 

 

ΙΝΤΚΑ - Αρχική (30/9/2021): Οι εκτιμήσεις μας για τα μεγέθη των τριών βασικών εταιριών που συνθέτουν τον Όμιλο, είναι: α) Intrakat: Πωλήσεις € 180 εκατομμύρια και ζημιές € 18,0 εκατομμύρια. β) Intrasoft: Πωλήσεις € 220 εκατομμύρια και κέρδη € 2,0 εκατομμύρια. γ) Intracom Defence (IDE): Πωλήσεις: € 55,0 εκατομμύρια και ζημιές € 3,0 εκατομμύρια. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας είναι -σχεδόν- αμελητέος (€ 2,5 εκατομμύρια), όπως επίσης και το τελικό της αποτέλεσμα. Για το σύνολο του Ομίλου, εκτιμούμε πωλήσεις € 452 εκατομμύρια και ζημιές € 19 εκατομμύρια.. Δείτε Τoν παρακάτω σύνδεσμο σχετικά με τις προσπάθειες πώλησης της Intrasoft (εδώ) .

 

ΚΑΡΕΛ - Αρχική (30/9/2021): Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πορεία των πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές του Ομίλου. Με βάση δηλώσεις της διοίκησης (οικονομικό δελτίο, σελίδα 5), αναμένεται να συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές κτήσης πρώτων υλών και η σημαντική αύξηση του κόστους μεταφορών από και προς τις χώρες του εξωτερικού, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την λειτουργική κερδοφορία μας. Η διατήρηση υψηλών αποθεμάτων στις πρώτες ύλες, αλλά και η προσεκτική μετακύληση των παραπάνω αυξήσεων στις εργοστασιακές τιμές πώλησης, όπου αυτό είναι εφικτό, εξακολουθούν να διασφαλίζουν τον περιορισμό των όποιων αρνητικών συνεπειών όπως και την αδιάκοπη λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προτεραιότητα της Διοίκησης παραμένει η προάσπιση των μεριδίων της Εταιρείας. Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 6,4% και θα φτάσουν στα € 1.180 εκατομμύρια, ενώ θα μειωθεί το καθαρό περιθώριο κέρδους κατά τουλάχιστον μία μονάδα και τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα € 73 εκατομμύρια.

 

ΚΕΚΡ - Αρχική (30/9/2021): Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας προέρχεται από μισθωτικά έσοδα ενός ακινήτου, τα οποία, σε ετήσια βάση φτάνουν σε € 11,5 χιλιάδες. Παράλληλα, επιβαρύνεται με διάφορα λειτουργικά κόστη, που προκαλούν τις εήσιες ζημιές. Για το 2021, προβλέπονται έσοδα ύψους € 10 χιλιάδες (λόγω μείωσης μισθωμάτων εξαιτίας της πανδημίας) και ζημιές που θα κυμανθούν περί τις € 400 χιλιάδες. Η μόνη σημαντική εξέλιξη, στο β' εξάμηνο, είναι η νέα συζήτηση της υπόθεσης της έκτασης στο Π. Ψυχικό, την 3/11/2021 ενώπιον του αναιρετικού τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να είναι και η οριστική και τελεσίδικη της υπόθεσης αυτής.

 

ΚΕΠΕΝ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 40,6 εκατομμύρια. Κέρδη (μφ) € 1,2 εκατομμύρια.

 

ΚΜΟΛ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 107 εκατομμύρια. Κέρδη (μφ) € 3,2 εκατομμύρια.

 

 

 

ΚΟΡΔΕ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Το όφελος της αποτίμησης των αποθεμάτων σε τιμές σημαντικά υψηλότερες των τιμών κτήσης, το οποίο οδήγησε στην υψηλή κερδοφορία κατά το α' εξάμηνο, δείχνει να περιορίζεται κατά το β' εξάμηνο. Παράλληλα, η ζήτηση προϊόντων εξακολουθεί να είναι υψηλή. Ως εκ τούτου, αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τις πωλήσεις, σε € 51,5 εκατομμύρια και υπολογίζουμε μικρότερο περιθώριο καθαρού κέρδους για το σύνολο της χρήσης, έτσι ώστε τα κέρδη (μφ) να εκτιμώνται σε € 4,9 εκατομμύρια. (6/8/2021.

 

ΚΟΥΑΛ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 3,1 εκατομμύρια. Ζημιές € 500 χιλιάδες.

 

 

ΚΤΗΛΑ - (30/9/2021) - Αρχική - Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 14,35 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) γύρω από τα € 1,8 εκατομμύρια.

 

ΛΑΒΙ - (30/9/2021) - Αρχική - Αναμένουμε ελαφρά μείωση του μικτού περιθωρίου και μεγαλύτερη μείωση του καθαρού περιθωρίου, όμως αυτό θα είναι υψηλότερο του 2020. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε πωλήσεις περί τα € 40,3 εκατομμύρια και κέρδη (μφ) € 3,0 εκατομμύρια.

 

ΛΑΝΑΚ - (30-9-2021) - Αρχική - (30/9/2021) - Αρχική - Πωλήσεις: € 2,0 εκατομμύρια. Ζημιές € 280 χιλιάδες.

 

ΛΙΒΑΝ - Αρχική (30/9/2021): Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας είναι, επί χρόνια πτωτικός και είναι αμφίβολο εάν, χωρίς αναδιάρθρωσή της και ουσιώδη ενίσχυση των κεφαλαίων της, μπορεί να ανακάμψει. Εκτιμούμε ότι, κατά το 2021, οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω στο € 1,5 εκατομμύρια, ενώ οι ζημιές θα φτάσουν στα € 1,8 εκατομμύρια.

 

 

ΛΟΥΛΗ - (30/9/2021) - Αρχική - Κατά το β' εξάμηνο της χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα παρουσιάσει βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 αλλά και με το αντίστοιχο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους (σελ. 11 οικονομικού δελτίου). Η μείωση του περιθωρίου μικτού κέρδους είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρία, η οποία βεβαίως,, το έχει αντιμετωπίσει, με επιτυχία και στο παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, βελτιώνει τις δαπάνες λειτουργίας και το χρηματοοικονομικό κόστος. Βοηθούμενος και από την ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεων της θυγατρικής στη Βουλγαρία, ο Όμιλος αναμένεται να έχει πωλήσεις γύρω στα € 127 εκατομμύρια, ΕΒΙDTA περί τα € 8,92 εκατομμύρια και καθαρά κέρδη περί τα € 2,9 εκατομμύρια.

 

ΜΕΒΑ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του α' εξαμήνου, την εξέλιξη της ζήτησης και τις ανακοινώσεις της εταιρίας για την ανάληψη νέων έργων (η εταιρία εστιάζει το ενδιαφέρον της στη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδων των ΑΠΕ), η εκτίμησή μας για τις Πωλήσεις του έτους 2021, αυξάνονται σε € 18,0 εκατομμύρια και για τα κέρδη (μφ) σε € 1,7 εκατομμύρια. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι η θετική πορεία της εταιρίας θα συνεχιστεί και κατά το 2022.

 

ΜΕΝΤΙ - Αρχική (30/9/2021): Η αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της εταιρίας, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των μεγεθών κατά το α' εξάμηνο του έτους, μας οδηγεί στην εκτίμηση για επίτευξη πωλήσεων € 19,0 εκατομμυρίων και κερδών (μφ) 3,0 εκατομμυρίων.

 

ΜΕΡΚΟ - Αρχική (30/9/2021): Η αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της εταιρίας, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των μεγεθών κατά το α' εξάμηνο του έτους, μας οδηγεί στην εκτίμηση για επίτευξη πωλήσεων € 19,0 εκατομμυρίων και κερδών (μφ) 3,0 εκατομμυρίων.

 

ΜΙΓ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση την εξέλιξη των θυγατρικών εταιριών κατά το α' εξάμηνο, τις προοπτικές τους για το  υπόλοιπο του έτους και τη νέα χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου, μετά από την αποεπένδυση από τον κλάδο των γαλακτοκομικών και πληροφορικής, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο του έτους, οι συνολικές πωλήσεις θα φτάσουν στα € 342 εκατομμύρια και οι ζημιές (μφ) στα € 16,0 εκατομμύρια. Η χρηματοοικονομική κατάσταση του Ομίλου θα παραμένει επιβαρυμένη.

 

ΜΙΝ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση τη βελτιωμένη εικόνα και χρηματοοικονομικές σχέσεις του α' εξαμήνου και την παραδοχή ότι, η θετική τάση και ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί και κατά το β' εξάμηνο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 17,4 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στις € 900 χιλιάδες. Πρόκεται για τα υψηλότερα αποτελέσματα της τελευταίας 6ετίας, τουλάχιστον.

 

ΜΟΝΤΑ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση τα οικονομικά μεγέθη και τις χρηματοοικομικές ισορροπίες του α' εξαμήνου, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης της ζήτησης κατά το β' εξάμηνο, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 18,5 εκατομμύρια. Για την πορεία των κερδών δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, (δείτε τη σημείωση στη σειρά 28 (εδώ) και εκτιμούμε ότι θα κινηθούν στο επίπεδο των € 630 χιλιάδων.

 

 

 

ΜΟΥΖΚ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Η εταιρία στο α' εξάμηνο είχε έσοδα € 1,94 εκατομμύρια από πωλήσεις νημάτων και € 1,04 εκατομμύρια από μισθώματα από ακίνητα, καθώς και μικρά έσοδα από άλλες πηγές (παροχή υπηρεσιών κλπ). Η δραστηριότητα των νημάτων ήταν ζημιογόνα. Ενδέχεται να γίνει οριακά θετική κατά το β' εξάμηνο. Στα μισθώματα από ενοίκια, δε θα υπάρξει η απώλεια του 40% που (λόγω πανδημάις) υπήρξε για μερικούς μήνες του α' εξαμήνου. Διατηρούμε την εκτίμησή μας για πωλήσεις € 5 εκατομμυρίων, όμως αυξάνουμε την εκτίμησή μας για έσοδα από μισθώματα, σε € 2,0 (δε συμπεριλαμβάνονται στις πωλήσεις). Αναθεωρούμε και την εκτίμησή μας για τα κέρδη (μφ), σε € 2,1 εκατομμύρια.

 

ΜΠΡΙΚ - Αναθεώρηση 1η (30/9/2021): Εκτιμώντας ότι, το μέσο ύψος (σε αξία) των ακινήτων που θα μισθώνει η εταιρία για το σύνολο του έτους φτάνει στα € 120 εκατομμύρια και ότι, η μέση απόδοση από μισθώματα και έσοδα επί αυτών θα είναι περίπου 4,6%, οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 5,5 εκατομμύρια. Με την προϋπόθεση ότι τα έξοδα λειτουργίας και διοίκησης θα παραμείνουν κοντά στο μέσο όρο των αμέσως προηγούμενων ετών (33,0%), τότε λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα βασικά και προβλεπτά έξοδα (χρηματοοικονομικά και αποσβέσεις), εκτιμούμε ότι, τα κέρδη (μφ) από τη δραστηριότητα (οργανικά κέρδη), θα κυμανθούν περί τα € 2,3 εκατομμύρια. Σ' αυτό το μέγεθος, δεν περιλαβάνονται "κέρδη" που μπορεί να προκύψουν από τυχόν αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων. Ήδη, εντός του έτους, έχει γίνει αναπροσαρμογή από την οποία προέκυψε υπεραξία ύψους € 2,1 εκατομμυρίων, η οποία λογιστικοποιήθηκε στα αποτελέσματα του α' εξαμήνου.

 

 

ΜΠΤΚ - (30/9/2021) - Αρχική - (1) Όπως σήμερα αποδεικνύεται, η κίνηση της εισφοράς του κλάδου εμπορίας και επεξεργασίας χαλυβουργικών προϊόντων, ίσως τελικά βοηθήσει στη διάσωση της εταιρίας, η οποία εξακολουθεί να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Κατά το α' εξάμηνο, η εταιρία είχε (λογιστικά) έσοδα από τη συμμετοχή της (25%) στη ΣΙΔΜΑ, ποσό € 6,3 εκατομμύρια. (2) Καθώς ένα τμήμα των εσόδων και των κερδών της εταιρίας προέρχεται από αγοραπωλησίες ακινήτων, τομέας που δεν έχει σταθερότητα μέσα στο χρόνο και συνεπώς δε μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις. Εν τούτοις, οπως δηλώνει η εταιρία, με βάση τη δυναμική που παρατηρείται στην αγορά των logistics, ενισχύονται οι δυνατότητες εκμετάλλευσης των ακινήτων της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ. (3) Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 8,1 εκατομμύρια. Υπολογίζουμε σε € 8,25 εκατομμύρια, το λογιστικό έσοδο της εταιρίας από τη συμμετοχή της στη ΣΙΔΜΑ. Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι η εταιρία θα εμφανίζει ζημιές που θα κυμαίνονται περί τις € 800 χιλιάδες (εκτιμούμε ότι η δαπάνη τόκων θα φτάσει περί τα € 6,8 εκατομμύρια).

 

ΝΑΥΠ - Αρχική (30/9/2021): Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτιριακές αναβαθμίσεις η διάρκεια των οποίων αναμένεται στους 2-2,5 μήνες, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγική της δραστηριότητα και εκτελεί τα συμβόλαια πώλησης από τα υπάρχοντα αποθέματά της. Η επανεκκίνηση της  παραγωγικής δραστηριότητας αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου, συνεπώς για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση αναμένει μειωμένη κερδοφορία παρά την αύξηση των τιμών πώλησης. Με βάση το παραπάνω, τα μεγέθη του α' εξαμήνου και τις συνθήκες της αγοράς, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο της χρήσης, θα υπάρξουν πωλήσεις ύψους € 12,0 εκατομμυρίων και κέρδη (μφ) € 1,2 εκατομμυρίων.

 

ΞΥΛΚ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση τις δηλώσεις της διοίκησης (οικονομικό δελτίο, σελίδα 5) καταβάλλονται προσπάθειες για μείωση του λειουργικού κόστους και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, οι οποίες αποδίδουν. Παράλληλα, αναφέρεται ότι, οι επιδόσεις του α' εξαμήνου και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στηνα γορά, συνηγορούν στο ότι, η χρήση του 2021 θα έχει θετικό αποτέλεσμα και θα καλύψει όλα τα κενά των προηγούμενων ετών. Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 38,0 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ), γύρω από τα € 2,65 εκατομμύρια.

 

 

ΟΛΠ - (30/9/2021) - Αρχική - Για το β' εξάμηνο του έτους, αναμένεται περαιτέρω ανάκαμψη σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρίας (κρουαζιέρα, της ακτοπλοΐα, κίνηση εμπορευματοκιβωτίων και ναυπηγοεπισκευαστικό), σε σχέση με το α' εξάμηνο. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 156 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) γύρω από τα € 31,5 εκατομμύρια.

 

ΟΛΥΜΠ - Αρχική (30/9/2021): Με βάση τα μεγέθη και τις εξελίξεις του α' εξαμήνου, εκτιμούμε ότι, για το σύνολο της χρήσης, οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε € 6,5 εκατομμύρια, ενώ θα εμφανιστούν ζημιές ύψους € 4,0 εκατομμυρίων.

 

 

ΠΑΙΡ - (30/9/2021) - Αρχική - Όλη την τελευταία 6ετία, η εταιρία λειτουργεί οριακά, δηλαδή χωρίς να καταφέρνει να πετύχει κάποιο αξιόλογο κέρδος, ενώ, αθροιστικά, στις 6 χρήσεις, από το 2015 έως και το 2020, έχει καταγράψει ζημιές ύψους € -1.696 χιλιάδες. Το πρόβλημα βεβαίως εντοπίζεται στο περιθώριο μικτού κέρδους και στις χρηματοοικονομικές δαπάνες. Φέτος, εκτιμάται ότι θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο με τα προηγούμενα χρόνια. Για το σύνολο του 2021, εκτιμιούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 12,8 εκατομμύρια, ενώ εάν υπάρξουν κέρδη, αυτά θα είναι οριακά και θα φτάσουν περί τις € 70 χιλιάδες.

 

 

ΠΛΑΚΡ - (30/9/2021) - Αρχική - Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η εταιρία είναι παράγωγα του πετρελαίου και ως εκ τούτου η τιμή τους επηρεάζεται από την εξέλιξη της τιμής του. Σε περιόδους αύξησης των τιμών, ο Όμιλος αντιμετωπίζει μέρος της διακύμανσης με ανάλογη μεταβολή στην τιμή πώλησης του τελικού προϊόντος. Εν τούτοις, στις περιόδους αυτές, τελικά καταγράφεται μείωση των περιθωρίων κερδοφορίας. Με βάση το παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι η ζήτηση εμφανίζεται αυξημένη, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 360 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) θα είναι μειωμένα, σε € 43,2 εκατομμύρια.

 

ΠΡΔ - Αρχική (30/9/2021): Χωρίς κύκλο εργασιών -και ουσιαστικά και χωρίς αντικείμενο- η εταιρία απλά διατηρείται στη ζωή και εντός του Χρηματιστηρίου με στόχο να εισπράξει παλαιότερες απαιτήσεις της, από το Ρουμανικό και το Ελληνικό δημόσιο, καθώς και από τρίτες τεχνικές εταιρίες, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην εδίκαση παλαιότερων σχετικών αγωγών. Παράλληλα, αναφέρει ότι καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την ενεργοποίησή της  και σε νέους  -μη κορεσμένους-  τομείς δραστηριότητας (π.χ. ενέργεια, διαχείριση ΧΥΤΑ, logistics, κλπ) πέραν αυτού των Δημοσίων Έργων. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξουν πωλήσεις για το σύνολο του έτους, ενώ θα υπάρξουν ζημιές από τη λειτουργία της, που μπορεί να υπερβούν το € 1,0 εκατομμύριο.

 

ΠΡΕΖΤ - Αρχική (30/9/2021):  Με βάση τη λογιστική κατάσταση του α' εξαμήνου, την παρακολούθηση της τουριστικής κίνησης για το διάστημα μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, τα στοιχεία του ξενοδοχείου για το μήνα Ιούνιο 2021 και την παραδοχή ότι, οι πωλήσεις της εταιρίας κατά το β' εξάμηνο θα κινηθούν περί το 60% των πωλήσεων του β' εξαμήνου του 2019, εκτιμούμε ότι, οι συνολικές πωλήσεις του έτους θα κινηθούν μεταξύ € 6,5 έως € 7,0 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στα € 1,050 εκατομμύρια.

 

ΠΡΕΜΙΑ - Αρχική (24/9/2021): Τα αποτελέσματα της εταιρίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ΑΕΕΑΠ, επηρεάζονται σημαντικά από τις αναπροσαρμογές της αξίας των επενδυτικών ακινήτων, για τα οποία είναι αδύνατο να έχουμε ενδείξεις προς ποιά κατεύθυνση και σε τί μέγεθος θα μεταβληθούν. Ως εκ τούτου, πρόβλεψη για τα αποτελέσματα μπορεί να γίνει μονον σε επίπεδο εσόδων από "έσοδα μίσθωσης" και "έσοδα από παροχή υπηρεσιών". Για το σύνολο της χρήσης, εκτιμούμε ότι τα έσοδα αυτά θα κινηθούν περί τα € 7,5 εκατομμύρια, ποσό το οποίο είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2020. Εν τούτοις, αυξημένα θα είναι και τα έξοδα λειτουργίας, λόγω της αύξησης του μεγέθους της εταιρίας. Αν δεν υπάρξουν ανατροπές λόγω αναπροσαρμογών, εκτιμούμε ότι τα κέρδη μετά από φόρους θα κινηθούν περίπου στα € 4,5 εκατομμύρια.

 

ΠΡΟΝΤΕΑ - Αρχική (30/9/2021): Λόγω μεταβολής της φυσιογνωμίας και του μεγέθους της εταιρίας, τα μεγέθη των προηγούμενων ετών, δε συσχετίζονται με τα μεγέθη του 2021. Με βάση τα στοιχεία του α' εξαμήνου, την εξέλιξη των τάσεων της αγοράς και την εξέλιξη των επενδύσεων σε ακίνητα, εκτιμούμε ότι, κατά το β' εξάμηνο του έτους, οι μισθώσεις (πωλήσεις) θα φτάσουν στα € 75 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations) (δείτε τις παρακάτω σημειώσεις στις σειρές 27 έως 50 (εδώ) και τις σελίδες 10 έως 12 του οικονομικού δελτίου (εδώ)) θα φτάσουν στα € 35 εκατομμύρια. Συνολικά για το έτος 2021, οι πωλήσεις θα φτάστουν στα € 140 εκατομμύρια και τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριόττες σε € 66,5 εκατομμύρια, περίπου. Τα εμφανιζόμενα κέρδη (που περιέχουν τα μεγέθη των αναπροσαρμογών της αξίας ακινήτων και άλλα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα και κέρδη) θα φτάσουν στα € 147 εκατομμύρια).

 

 

ΠΡΟΦ - (30/9/2021) - Αρχική - Κατά την προσεχή διετία, η εταιρία αναμένεται να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων, ενώ εκτιμούμε ότι, το καθαρό περιθώριο κέρδους στην επόμενη διετία, θα διευρυνθεί (μεταξύ 9,4% και 12%). Για το 2021 εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 18,0 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) γύρω από τα € 1,62 εκατομμύρια.

 

ΡΕΒ - Αρχική (30/9/2021): Οι διακυμάνσεις των τιμών των καυσίμων, δε επιτρέπουν την απόκτηση ικανοποιητικής εικόνας στην εξέλιξη των πωλήσεων. Για το λόγο αυτό βασιζόμαστε κυρίως στην εξέλιξη του όγκου πωλήσεων. Κατά το α' εξάμηνο πουλήθηκαν 331 εκατ. λίτρα, έναντι 392 εκατ. κατά το α' εξάμηνο του 2021, με μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στο πετρέλαιο θέρμανσης (-36,4%). Κατά το β' εξάμηνο του 2020, είχαν πουληθεί 327 εκατ. λίτρα. Αναμένουμε αύξηση του μεγέθους αυτού, ιδίως στις βενζίνες. Εκτιμούμε ότι κατά το β' εξάμηνο του 2021, θα πουληθούν 360 εκατ. λίτρα, δηλαδή 691 εκατ. για το σύνολο του 2021, μέγεθος που υπολείπεται των 738 εκατ. του συνόλου του 2019. Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 620 εκατ. και τα κέρδη (μφ) στα € 3,75 εκατομμύρια. Η εκτίμηση αυτή έχει βασιστεί σε μία μέση τιμή αργού πετρελαίου $ 70,00 ανά βαρέλι για το β' εξάμηνο του 2021, έναντι $ 65,1 ανά βαρέλι για το α΄ εξάμηνο.

 

ΣΑΤΟΚ - (30/9/2021) - Αρχική - Η εταιρία καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες για να διασωθεί. Και ακόμη, είναι νωρίς για να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα τα καταφέρει. Η εξέλιξη των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους, κατά τα τελευταία χρόνια, είναι ικανοποιητική. Για το σύνολο του 2021, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν περί τα € 19,0 εκατομμύρια, ενώ εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν οριακά κέρδη, περί τα € 100 χιλιάδες.

 

 

 

ΣΠΥΡ - Αρχική (30/9/2021): Η εταιρία, παραδοσιακά, κατά το α' εξάμηνο του έτους, πραγματοποιεί μεταξύ του 70% και του 80% των πωλήσεών της. Η δική μας εκτίμηση για το α' εξάμηνο του 2021, είναι ότι πραγματοποίησε περίπου το 77,5% των πωλήσεων. Έτσι, εκτιμούμε ότι οι συνολικές πωλήσεις θα φτάσουν στα € 13,5 εκατομμύρια. Εκτιμώντας ότι τα έξοδα λειτουργίας θα παραμείνουν σταθερά ως ποσοστό επί των πωλήσεων, όπως επίσης και το μικτό περιθώριο κέρδους, αλλά υπολογίζοντας μειωμένες χρηματοοικονομικές δαπάνες, εκτιμούμε ότι θα εμφανιστούν ζημιές που θα κυμανθούν περί τα € -1,45 εκατομμύρια.

 

ΣΠΕΙΣ - (30/9/2021) - Αρχική - Όπως αναφέρεται στη σελ. 83 του οικονομικού δελτίου (εδώ) η εταιρία ενοποιεί την SingularLogic AE με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, επειδή την 30/6/2021 κατείχε μόνον το 49,97% της εταιρίας. Από την 12/7/2021, κατέχει το 60% της εταιρίας και συνεπώς, η ενοποίηση των λογαριασμών στις 31/12/2021, θα πρέπει να γίνει με τη μέθοδο της "ολικής ενοποίησης", εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει τη χρηματοοικονομική εικόνα του Ομίλου. Χωρίς να υπολογίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της ενοποίησης, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 88 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) στα 2,1 εκατομμύρια.

 

ΤΕΝΕΡΓ - (30/9/2021) - Αρχική - Κατά το α' εξάμηνο, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε € 36,6 εκ., αυξημένα κατά 4,0% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020. Οι ζημιές από διακοπείσες δραστηριότητες (πάρκα στο Τέξας) ανήλθαν σε € 94,4 εκατομμύρια. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν γύρω από τα € 285 εκατομμύρια, ενώ θα υπάρξουν ζημιές που θα κυμανθούν γύρω από τα € 36 εκατομμύρια.

 

ΤΖΚΑ - Αρχική (30/9/2021): Σύμφωνα με δήλωση της εταιρίας (οικονομικό δελτίο, σελίδα 7), Εταιρεία προσδοκά την επίτευξη των στόχων της μέσω της αύξησης των πωλήσεων της στο τρέχον εξάμηνο. Ήδη στα μισά του δευτέρου εξαμήνου ο ρυθμός αύξησης του όγκου παραμένει σε διψήφιο ρυθμό. Οι τιμές του χάλυβα και των μετάλλων, σύμφωνα με τη διοίκηση, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και το α' τρίμηνο του 2022. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε πωλήσεις € 29,2 εκατομμύρια και κέρδη (μφ) 2,65 εκατομμύρια.

 

ΤΡΑΣΤΟΡ - Αρχική (30/9/2021): Κατά το α' εξάμηνο του 2021, τα έσοδα της εταιρίας έφτασαν στα € 8,43 εκατομμύρια. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και € 1,485 εκατομμύρια, που ήταν η απώλεια λόγω της -κατόπιν νόμου- μείωσης των μισθωμάτων κατά 40% για αριθμό μηνών. Συνεπώς, υπό κανονικές συνθήκες, τα έσοδα θα ήταν € 9,9 εκατομμύρια. Για το σύνολο της χρήσης, εκτιμούμε ότι τα μισθώματα (έσοδα) θα φτάσουν στα € 20,5 εκατομμύρια (απόδοση 6,4%). Μετά τον υπολογισμό των δαπανών, εκτιμούμε ότι τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα € 1,9 εκατομμύρια . Σ' αυτό το μέγεθος, δεν περιλαβάνονται "κέρδη" που μπορεί να προκύψουν από τυχόν αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων. Ήδη, εντός του έτους, έχει γίνει αναπροσαρμογή από την οποία προέκυψε υπεραξία ύψους € 8,03 εκατομμυρίων, η οποία λογιστικοποιήθηκε στα αποτελέσματα του α' εξαμήνου.

 

ΥΑΛΚΟ - Αρχική (30/9/2021): Η εταιρία είναι υπερχρεωμένη και βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει τις υποχρεώσεις της. Η επιβίωσή της και η συνέχιση της λειτουργίας της υπό την παρούσα μορφή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε πωλήσεις € 3,5 εκατομμύρια και ως τελικό αποτέλεσμα, ζημιές € 5,0 εκατομμύρια.

 

ΦΙΕΡ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 25,0 εκατομμύρια. Ζημιές € -680 χιλιάδες.

 

ΧΑΙΔΕ - Αρχική (30/9/2021): Πωλήσεις € 14,0 εκατομμύρια. Ζημιές € 440 χιλιάδες.

 

CNLCAP - Αρχική (28/9/2021): Η μείωση των κεφαλαίων της εταιρίας που επήλθε λόγω των επισφαλειών του 2020, την οδηγεί σε μικρότερη δυνατότητα έκδοσης ομολογιών και χαμηλότερα έσοδα. Προβλέπουμε έσοδα € 800 χιλιάδων και κέρδη (μφ) € 385 χιλιάδες.

 

Σε ειδικότερα άρθρα αυτού του τεύχους, διατυπώνονται προβλέψεις για τις παρακάτω εταιρίες: CENER (εδώ), ΑΛΜΥ (εδώ), ΑΣΚΟ (εδώ), ΑΡΑΙΓ (εδώ), ΒΙΟ (εδώ), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (εδώ), ΔΕΗ (εδώ), ΕΛΣΤΡ (εδώ), ΕΛΧΑ (εδώ), ΕΠΣΙΛ (εδώ), ΙΑΤΡ (εδώ), ΚΑΜΠ (εδώ), ΚΡΙ (εδώ), ΛΑΜΔΑ (εδώ), ΜΠΕΛΑ (εδώ), ΝΙΚΑΣ (εδώ), ΟΛΘ (εδώ), ΠΛΑΙΣ  (εδώ), ΣΙΔΜΑ (εδώ) και ΦΛΕΞΟ  (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text