Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 233 | ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Κινήσεις για την πώληση της Intrasoft;

ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Κινήσεις για την πώληση της Intrasoft;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Κινήσεις για την πώληση της Intrasoft;

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Κινήσεις για την πώληση της Intrasoft;

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στις 5/10/2021 (εδώ), η εταιρία βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany(NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL. Με αφορμή αυτή την είδηση, η μετοχή κινήθηκε ανοδικά (ήδη η άνοδος είχε ξεκινήσει από την 1/10/2021 και μέχρι σήμερα, κέρδισε 21,5%. Κατά την άποψή μας, η πώληση της Intrasoft, μίας από τις κυριότερες θυγατρικές του Ομίλου, μακροπρόθεσμα, δεν είναι θετική εξέλιξη. Εκτίμησή μας είναι ότι, με την κίνηση αυτή, ο Όμιλος προσπαθεί να ρευστοποιήσει τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά του στοιχεία, για να πετύχει τη μείωση του δανεισμού του, κάτι που άλλωστε -κατά τα φαινόμενα- κάνει και η Intralot με τις θυγατρικές της.

Ο Όμιλος Intracom, άλλοτε κραταιός, σήμερα εμφανίζει τα μικρότερα ίδια κεφάλαια και τις υψηλότερες υποχρεώσεις των τελευταίων 21 ετών (ενδεχομένως και για μεγαλύτερο διάστημα, όμως στο αρχείο μας δεν τηρούμε παλαιότερα στοιχεία). Παράλληλα, μετά το έτος 2000, πέραν της (αρχικής) ανάπτυξης της Intralot (η οποία στη συνέχεια βυθίστηκε στις ζημιές και τα χρέη), δεν έχει να επιδείξει κάποια αξιόλογη επιχειρηματική κίνηση.

Στα δε, 82 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης, επί χρόνια απαξιωμένος από το πολιτικο-επιχειρηματικό "σύστημα", δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε τις ικανότητες, αλλά -υποθέτουμε- ούτε και τη διάθεση να επιχειρήσει την ανόρθωση της -κάποτε- κραταιάς και υψηλά κερδοφόρας εταιρίας του.

Σημειώνεται ότι, κατά το α' εξάμηνο του 2021, η Intrasoft, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 8,4% (Η1 2021: € 101,1 εκατ., Η1 2020: € 93,3 εκατ.), και αύξηση στο EBITDA από € 9,5 εκατ. το Η1 2020 σε € 9,9 εκατ. το Η1 2021. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €3,0 εκατ. έναντι € 3,3 εκατ. το Η1 2020. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου (Intrasoft) το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/6/2021 προσεγγίζει τα € 900 εκατ.. Κατά τη χρήση του 2020, η Intrasoft, εμφάνισε πωλήσεις ύψους € 197 εκατομμυρίων, κέρδη (μφ) € 2,7 εκατομμύρια και είχε συνολικό δανεισμό € 63,0 εκατομμύρια.


Δείτε τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου (εδώ). Δείτε το Οικονομικό Δελτίο, α’ εξαμήνου 2021 (εδώ)

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών εδώ.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text