Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 233 | ΟΤΕ: Πώληση της Orange Romania - Έκτακτο μέρισμα

ΟΤΕ: Πώληση της Orange Romania - Έκτακτο μέρισμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ: Πώληση της Orange Romania - Έκτακτο μέρισμα

 

 

ΟΤΕ

Πώληση της Orange Romania - Έκτακτο μέρισμα

 

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε, την 30/9/2021 ότι ολοκληρώθηκε η πώληση στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατείχε ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”). Το τελικό τίμημα ανήλθε στα €295,6 εκατομμύρια. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα διανείμει στους μετόχους του περίπου €174 εκατ. με την μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών. Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021. Η διοίκηση σχολιάζοντας την είδηση, ανέφερε πως η πώληση της Telekom Romania Fixed είναι μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής του και την αξία για τους μετόχους.Επιπλέον, η συμφωνία αυτή δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές για την Telekom Romania Fixed και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ρουμανικής αγοράς, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας, εδώ.

Στόχος του Ομίλου για το έτος, είναι η πληθυσμιακή κάλυψη να φτάσει το 60% μέχρι και να επεκτείνει το δίκτυο Fiber to Home ξεπερνώντας τα 550 χιλιάδες νοικοκυριά. Επίσης η διοίκηση έχει ανακοίνωση επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 2 δισ. έως το 2024, εδώ.

Ο Όμιλος βρίσκεται στην φάση που βελτιώνει τις λειτουργίας του ώστε να αποδώσει περισσότερο. Μέσα στο έτος πέτυχε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί, χωρίζοντας τους κλάδους δραστηριοποίησης του σε τρεις ξεχωριστές εταιρίες. Πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για περισσότερους από 1.300 εργαζομένους και τέλος όπως αναφέραμε και παραπάνω ανακοίνωσε την πώληση ενός μέρους της συμμετοχής του στην αγορά της Ρουμανίας με στόχο να επικεντρωθεί σε εγχώριες δραστηριότητες που θα του αποφέρουν υψηλότερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με τις παραπάνω εξελίξεις εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις στο τέλος του έτους θα φτάσουν τα € 3,4 εκατ. και τα κέρδη θα φτάσουν τα € 465 εκατομμύρια.

Δείτε πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text