Αρχική | Ειδήσεις | Επιστήμη | Pfizer – Biontech: Η 3η δόση του εμβολίου αντιμετωπίζει την παραλλαγή Όμικρον

Pfizer – Biontech: Η 3η δόση του εμβολίου αντιμετωπίζει την παραλλαγή Όμικρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Pfizer – Biontech: Η 3η δόση του εμβολίου αντιμετωπίζει την παραλλαγή Όμικρον

Η BioNTech και η Pfizer δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου COVID-19 αποδείχθηκε ότι παράγει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον σε εργαστηριακή δοκιμή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην πρώτη επίσημη δήλωση των κατασκευαστών εμβολίων σχετικά με την πιθανή αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους κατά του Όμικρον, η BioNTech και η Pfizer ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι δύο δόσεις εμβολίου οδήγησαν σε σημαντικά χαμηλότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου τους αύξησε τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές.

Πρόσθεσαν ότι, αν χρειαστεί, μπορούν να παραδώσουν ένα εμβόλιο με βάση το Όμικρον τον Μάρτιο του 2022.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech «διατηρεί την αποτελεσματικότητά του» έπειτα «από την χορήγηση τριών δόσεων» απέναντι στην παραλλαγή Ομικρον, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, οι οποίες προβλέπουν ότι θα έχουν αναπτύξει μέχρι τον Μάρτιο ένα προσαρμοσμένο στην παραλλαγή εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποίησαν οι δύο εταιρείες, «το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό κατά της Covid-19, καθώς επίσης και κατά της παραλλαγής Ομικρον, αν χορηγηθεί τρεις φορές», αλλά η νέα παραλλαγή «δεν εξουδετερώνεται επαρκώς μετά την χορήγηση δύο δόσεων».

«Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη ενός ειδικού για την παραλλαγή Ομικρον εμβολίου και ελπίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο στην περίπτωση που θα είναι αναγκαία μία προσαρμογή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

«Μία τρίτη δόση παρέχει επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της Ομικρον αντίστοιχο με το επίπεδο που διαπιστώθηκε μετά τις δύο δόσεις» για τις άλλες παραλλαγές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν και δύο δόσεις του εμβολίου μπορούν να παράσχουν προστασία κατά την σοβαρής νόσησης που προκαλείται από το στέλεχος Ομικρον, είναι σαφές, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ότι η προστασία είναι βελτιωμένη μετά την τρίτη δόση του εμβολίου μας», συνόψισε ο Αλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text