Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κράτησε σήμερα (Τετ, 8/12/21) με επιτυχία τα μεγάλα χθεσινά κέρδη κινούμενος πλέον σε πλευρική τάση λίγο κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ κράτησε σήμερα (Τετ, 8/12/21) με επιτυχία τα μεγάλα χθεσινά κέρδη κινούμενος πλέον σε πλευρική τάση λίγο κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή άνοδο +0,12% (στις 892 μονάδες) με μικρό τζίρο και με τους ξένους δείκτες να διορθώνουν σήμερα ελάχιστα τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών.

 

Το γράφημα του ΓΔ παρουσιάζει πλέον ουδέτερη εικόνα, η μεσοπρόθεσμη τάση έχει γίνει πλευρική και απ ότι φαίνεται, αποσοβήθηκε μια «τούμπα» λόγω της μετάλλαξης όμικρον της πανδημίας.

 

Συνεπώς εμείς αρχίζουμε να αναζητούμε σήματα για επαναγορά των μετοχών που πουλήσαμε πριν 10-15 μέρες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει με δύναμη (άνω του +1,50%) πάνω από τις 900 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 80-85%, αναλόγως των όγκων.

 

Μετοχές

 

Σαν ουδέτερη μέρα η σημερινή, δεν είχαμε ιδιαίτερα τεχνικά συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές μετοχές ήσαν ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ μόνον δύο μετοχές, ο ΠΕΤΡΟ και η ασταθέστατη ΑΤΤ, πέτυχαν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έχασε περισσότερο του -3%.

 

Προσέχουμε τις τρεις μετοχές που πλησιάζουν του αγοραστικούς στροφείς τους και είναι οι ΕΤΕ, ΚΡΙ και ΒΥΤΕ με στροφείς τα 2,85, 8,5 και 3,15 ευρώ αντίστοιχα.

 

Νέα υψηλά έτους σημείωσε σήμερα μόνον η ΟΤΟΕΛ ενώ καμία δεν σημείωσε νέα χαμηλά έτους.

 

Τέλος προσέχουμε επίσης τις δύο μετοχές που τις τελευταίες μέρες αύξησαν όγκους στα χαμηλά τους, τον ΣΑΡ και τον ΦΡΛΚ. Ο πρώτος πρίν 2 περίπου εβδομάδες διέσπασε καθοδικά το στενότατο οριζόντιο κανάλι που κινείτο επί μήνες αλλά τώρα ανακάμπτει, επανεισήχθη στο κανάλι και δεν απέχει από το άνω όριο του ιδίου καναλιού, τα 9 ευρώ, ενώ ο ΦΡΛΚ πλησιάζει τον στροφέα του των 4,10 ευρώ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο πάλι μετά τις 8.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text