Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Deal πάνω από 100 εκατ. ευρώ Brown Hotels και Ελλάκτωρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Deal πάνω από 100 εκατ. ευρώ Brown Hotels και Ελλάκτωρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Deal πάνω από 100 εκατ. ευρώ Brown Hotels και Ελλάκτωρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Colpo Grosso διενεργείται αυτή την περίοδο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα από την Brown Hotels, το νέο μεγάλο παίκτη στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, που όπως φαίνεται ενισχύει το χαρτοφυλάκιο του με τη δημιουργία εμβληματικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η Brown Hotels απέκτησε το τεράστιο ξενοδοχειακό οικοδόμημα στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο και ως «Ξενοδοχείο της Χούντας», που βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου, ψηλά στο λόφο, απ’ όπου είναι ανεμπόδιστη η θέα στην παραλία και εκτείνεται έως τη θάλασσα. Αφορά στο μεγαλύτερο τουριστικό έργο στην Ελλάδα που έμεινε ημιτελές και σχεδόν μισό αιώνα μετά παραμένει ένα κτίριο – φάντασμα σε μια έκταση 65 στρεμμάτων, σε τρία διπλανά τμήματα που περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο (ξενοδοχείο) και δύο σειρές bungalows, Βάσει του πλάνου, το συγκρότημα θα είχε συνολική δυναμικότητα 400 και πλέον δωματίων, ένα μεγαλόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και για λόγους που δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ, παρέμεινε γιαπί από το 1973.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόσφατα Brown Hotels και Ελλάκτωρ έδωσαν τα χέρια για τη ριζική ανακατασκευή του συγκροτήματος, deal που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Λέγεται μάλιστα ότι η Ελλάκτωρ θα αναλάβει και τη ριζική ανακαίνιση έτερου αποκτήματος της ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδας Brown Hotels στο Σούνιο. O λόγος για το πρώτο Resort Project της εταιρείας στην Ελλάδα στην Πουνταζέζα όπου θα ανεγερθεί 5 αστέρων ξενοδοχείο 179 δωματίων και σουιτών με αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικής δαπάνης 35 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο του Κοσκωτά

Ιστορικά η εν λόγω μονάδα που έπεσε θύμα της Χούντας, λεγόταν για πολλά έτη και «Ξενοδοχείο Κοσκωτά». Ο επιχειρηματίας και τραπεζίτης φέρεται ότι το ήθελε ασμένως και το είχε αγοράσει πολύ πριν ξεσπάσει το περίφημο σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, σκοπεύοντας να επενδύσει εκεί.

Το 2016 η ελληνική εταιρεία ξένων συμφερόντων Grivalia εξαγόρασε το συγκρότημα από την Eurobank, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής Grivalia Hospitality. Πλέον η μονάδα περιήλθε στη Brown Hotels, η οποία τροχοδρομεί στις ράγες κατασκευής του με τον όμιλο Ελλάκτωρ.

Χάρης Ντιγριντάκης

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text