Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία ανοίγουν το δρόμο για μείωση φόρων

Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία ανοίγουν το δρόμο για μείωση φόρων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία ανοίγουν το δρόμο για μείωση φόρων

Ικανοποίηση επικρατεί στην Κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο τα αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις, εντούτοις το Μέγαρο Μαξίμου έχει πετύχει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες που οδηγούν την οικονομία σε τροχιά εξωστρέφειας και ανάπτυξης ίσως και πέρα από το αναμενόμενο, γεγονός που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για την επίτευξη των μεγάλων στόχων την επόμενη κρίσιμη διετία.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τα οικονομικά αποτελέσματα συνιστούν "ένα μεγάλο κοινωνικό κεκτημένο", το οποίο αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, αλλά πολύ περισσότερο των ευπαθών ομάδων και των μη προνομιούχων.

Η πρόσφατη πολιτική συμφωνία στο Ecofin που οδηγεί σε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα και σε άλλα στοχευμένα είδη και υπηρεσίες κινείται παράλληλα με τη βασική πολιτική στόχευση της Κυβέρνησης, την οποία εφαρμόζει σταδιακά και μεθοδικά από το ξεκίνημα της θητείας της, για μείωση των φόρων και κατ’ επέκταση αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους πολίτες.

Εξάλλου, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω πολιτικές στην κατεύθυνση αυτή, ενώ σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει εξαγγελθεί από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πρόσφατες φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, η Ελλάδα αναπτύσσεται βιώσιμα, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται σημαντικά, η ανεργία συρρικνώνεται (αν και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια), η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών γίνεται με υπευθυνότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές εκτιμήσεις θα παρουσιαστεί διψήφια αύξηση των επενδύσεων το 2021 και το 2022, αλλά και το υψηλότερο ποσοστό αύξησης των εξαγωγών, το 2021, το 2022 και το 2023, πανευρωπαϊκά.

 

Πηγή:moneypress.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text