Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 235 | PREMIA PROPERTIES: Aίτηση για αδειοδότηση της εταιρίας ως ΑΕΕΑΠ

PREMIA PROPERTIES: Aίτηση για αδειοδότηση της εταιρίας ως ΑΕΕΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

 

 

PREMIA PROPERTIES

Aίτηση για αδειοδότηση της εταιρίας ως ΑΕΕΑΠ

Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2021, η εταιρία αύξησε το χαρτοφυλάκιο της, στα 16 επενδυτικά ακίνητα έναντι 7 την 31/12/2020. Η συνολική τους αξίας, φτάνει τα € 131,6 εκατ. έναντι € 65,9 εκατ. την 31/12/2020. Η στρατηγική του Ομίλου, είναι  να επιλέγει κλάδους ακινήτων, που συνθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων ανθεκτικό στις επιπτώσεις της πανδημίας και του πληθωρισμού, με μακροχρόνιες συμβάσεις και υψηλής φερεγγυότητας μισθωτές.

Στο χαρτοφυλάκιο της συμπεριλαμβάνονται ακίνητα logistics, εμπορικά ακίνητα, κτίρια κοινωνικών υποδομών και πρόσφατα συμπεριέλαβε και οικιστικά ακίνητα.

Τα συνολικά έσοδα από μισθώματα, ανήλθαν στα € 6,5 εκατ. έναντι € 1,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα € 3,9 εκατ. έναντι € 876 χιλιάδες.

Η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 75 εκατ. ενίσχησε σημαντικά τα ίδια κεφάλαια και τα ταμειακά διαθέσιμα. Εκτιμάται δε ότι, κατά τους επόμενους μήνες, είναι πιθανό να προχωρήσει σε έκδοση ομολογιακού δανείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου, προβλέπει χαρτοφυλάκιο αξίας € 500 εκατ. σε βάθος τριετίας και € 1 δισ. σε βάθος πενταετίας.

Παράλληλα η διοίκηση, υπέβαλε αίτηση για την αδειοδότηση της εταιρίας ως ΑΕΕΑΠ, καθώς εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας, αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ, εδώ,

Μετά τη δημοσίευση των μεγεθών του 9μήνου, προχωρούμε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών μας για τα έσοδα αναθεώρηση εκτιμώντας ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα € 7,5 εκατ. και τα κέρδη θα φτάσουν τα € 4,5 εκατομμύρια.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text