Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡA | 5 μετοχές με νέο “υψηλά 52 εβδομάδων” και 9 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

5 μετοχές με νέο “υψηλά 52 εβδομάδων” και 9 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
5 μετοχές με νέο “υψηλά 52 εβδομάδων” και 9 μετοχές με “νέα υψηλα 20 ημερών”!

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, σημειώθηκαν 5 νέα υψηλά 52 εβδομάδων, από τις μετοχές ΜΕΝΤΙ, ΚΟΥΑΛ, ΟΤΟΕΛ, ΕΤΕ και CENER. Αντίθετα η ΚΡΕΤΑ, σημείωσε χαμηλό 52 εβδομάδων. Να σημειώσουμε, πως η ΚΡΕΤΑ βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ χθες ανακοινώθηκε, η διαγραφή της μετοχής, από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια του μήνα, από τις μετοχές που κατέγραψαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, η ΜΕΝΤΙ, σημειώνει το 7ο  νέο υψηλό 52 εβδομάδων και από την αρχή του έτους η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 142,1%. Η ΚΟΥΑΛ, διαμορφώνει το 5ο νέο υψηλό, η ΟΤΟΕΛ διαμορφώνει το 3ο νέο υψηλό 52 εβδομάδων, με την απόδοση από αρχή του έτους να φθάνει το 49,5% και η ΕΤΕ διαμορφώνει το 2ο νέο υψηλό, για τον μήνα Δεκέμβρη. Η CENER, σημειώνει το πρώτο νέο υψηλό 52 εβδομάδων τον Δεκέμβρη, ενώ κατά τον μήνά Νοέμβριο έχει σημειώσει ακόμα 4 νέα υψηλά.

Από τον πίνακα, με τα νέα υψηλά και χαμηλά 52 εβδομάδων, παρατηρείται μια συρρίκνωση στον αριθμό των μετοχών που διαμορφώνουν καθημερινά νέα υψηλά. Παρόλα αυτά δεν παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία νέων χαμηλών 52 εβδομάδων.

Στον πίνακα με τα νέα υψηλά/χαμηλά 20 ημερών, με βάση τις χθεσινές τιμές, 9 μετοχές πέτυχαν νέο υψηλό 20 ημερών και 11 μετοχές σημείωσαν χαμηλό 20 ημερών.Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά βραχυπρόθεσμα για να υποδείξουν την ανοδική τάση, όμως αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για έναν επενδυτή που παρακολουθεί καθημερινά τα στοιχεία, καθώς έτσι μπορεί να αντιληφθεί την κίνηση της μετοχής. Από τον πίνακα με τις καταγεγραμμένες μετοχές, παρατηρούμε ότι με 4 συνεχόμενα νέα υψηλά 20 ημερών εμφανίζεται ο ΟΤΕ και με 3 συνεχόμενα υψηλά εμφανίζεται η ΜΕΝΤΙ. Αντίθετα με 2 συνεχόμενα χαμηλά 20 ημερών, εμφανίζεται η ΚΟΡΔΕ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των νέων υψηλών/χαμηλων 20 ημερών καθημερινα. Δείτε εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text