Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ άνοιξε σήμερα (Δευτ, 20/12/21) πολύ άσχημα, -2,30%, αλλά στην συνέχεια εκδηλώνεται «αγοραστική αντεπίθεση»

Ο ΓΔ άνοιξε σήμερα (Δευτ, 20/12/21) πολύ άσχημα, -2,30%, αλλά στην συνέχεια εκδηλώνεται «αγοραστική αντεπίθεση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ταραγμένη είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 στις 867 μονάδες (-2,30%) αλλά μετά τις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε αγοραστική αντεπίθεση μειώνοντας την πτώση στο -1,60% (στις 873 μονάδες). Ο τζίρος είναι χαμηλός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια ημερήσια συμπεριφορά δείχνουν και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια που άνοιξαν με πολύ μεγάλες πτώσεις οι οποίες ακολουθήθηκαν από αγοραστικές αντεπιθέσεις.

Αιτία της σημερινή αναταραχής είναι τα νέα lockdown που επεβλήθησαν από σήμερα σε αρκετές ευρωπαικές χώρες λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας covid 19.

Πάντως η σημερινή καθοδική συνεδρίαση καθιστά το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ ακόμα πιο bearish αφού προσεγγίζεται η γραμμή λαιμού των 858 μονάδων ενώ όλοι οι δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μεσομακροχρόνιους είναι καθοδικοί.

Η κατάσταση θα αναστραφεί θετικά μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το υψηλό 4 εβδομάδων των 900 μονάδων, εγχείρημα μάλλον δύσκολα να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Διατηρούμε την από πολλών ημερών στρατηγική μας κατά την οποίαν, σαν trend followers, αγοράζουμε μετοχές αν ο ΓΔ ανακτήσει τις 900 μονάδες και πουλάμε αν χάσει τις 858.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 9/10 των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/10 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +1,50%.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους αλλά μόνον δυο μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου που σημαίνει ότι η πραγματική bear market δεν έχει εμφανισθεί.

Μετά την σημερινή καθίζηση δεν μας ελκύει καμία μετοχή για τοποθέτηση. Αυτό πιθανόν να  γίνει αν ο ΓΔ γυρίσει θετικός και πλησιάσει τις 900 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text