Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 21/12/21) να αντιδράσει αξιοπρεπώς μετά την μεγάλη χθεσινή πτώση κινούμενος προς τα χαμηλά τετραμήνου

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 21/12/21) να αντιδράσει αξιοπρεπώς μετά την μεγάλη χθεσινή πτώση κινούμενος προς τα χαμηλά τετραμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ είναι μικρή (+0,55%, στις 881 μονάδες, στις 4.25 μμ), ο τζίρος είναι μικρός (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και παρόμοια είναι η συμπεριφορά των ευρωπαϊκών δεικτών.

Στο γράφημα βλέπουμε την bearish εμφάνιση του ΓΔ ο οποίος κινείται πιο κοντά στην γραμμή λαιμού των 858 μονάδων παρά προς την τριπλή κορυφή των περίπου 930 μονάδων ενώ όλοι οι δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μεσομακροχρόνιους, φέρουν καθοδικές ενδείξεις.

Ο ΓΔ θα καταστεί σύμφωνα με το σύστημά μας bullish και δεκτικός για αγορές μόνον αν διασπασθεί το υψηλό 20 ημερών που από σήμερα θα βρίσκεται στις περίπου 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ελαφρά μόνον ξεπερνούν σε αριθμό τις καθοδικές, με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε ΙΝΛΟΤ και ΟΤΕ και μεγάλες καθόδους κάτω του -3% σε ΛΑΜΔΑ..

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο + όγκους + διαγραμματική θέση εκτός της ΙΝΛΟΤ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +5% με μεγάλους όγκους, 750 χιλ τεμαχίων, αλλά που απέχει αρκετά από τον αγοραστικό στροφέα της.

Ανοδικά (bullish) γραφήματα βλέπουμε μόνον στις, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΛΟΤ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ και ΟΤΟΕΛ.

Αντίθετα, στα χαμηλά, κοντά σε πωλητικούς στροφείς, στο χαμηλό τριμήνου, δικαίως ή αδίκως, βρίσκονται οι, ΟΛΥΜΠ, ΑΒΑΞ, ΙΚΤΙΝ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΠΕΙΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text