Αρχική | Οικονομία | Ελληνικοί Δείκτες | ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ στο εννεάμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ στο εννεάμηνο

Αύξηση 63,2% στις αφίξεις και 87% στις διανυκτερεύσεις, παρουσιάζουν τα προσωρινά στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021, σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2020.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 111,9% στις αφίξεις και 119,3% στις διανυκτερεύσεις και των ημεδαπών κατά 5,9% και κατά 15,8%, αντίστοιχα, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου του έτους 2020.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή 70,2% του συνόλου των αφίξεων και 80,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Για την ίδια χρονική περίοδο, η μέση διαμονή ανά άτομο στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ ανήλθε σε 4,2 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,7 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 44,1%, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, έναντι 31,9% του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text