Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 23/12/21) να επανέλθει σε πλευρική τάση κοντά στις 900 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 23/12/21) να επανέλθει σε πλευρική τάση κοντά στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,60% (στις 889 μονάδες, στις 3.55 μμ) και μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά οριακά τον μέσον άξονα των 888 μονάδων του 4μηνου εύρους του, ακουμπά τον ΑΚΜΟ200 και πλησιάζει παρά 2 μονάδες τον ΕΚΜΟ30.

Αυτή τη στιγμή, το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ έχει πάρει πλευρική όψη που σημαίνει ότι οι trend followers, όπως είναι το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, θα πρέπει να παραμείνουν ακόμα λίγο σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Σε αγορές θα προχωρήσει μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το υψηλό 20 ημερών των περίπου 900 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια μετοχή, η ΠΛΑΘ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και επίσης μόνον μια, η καταδικασμένη ΑΤΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας :Θα λέγαμε ότι είναι η ΠΛΑΘ που αν και δεν έχει καλή διαγραμματική θέση ευρισκόμενη κοντά στο Χαμηλό τριμήνου με αρνητικούς όλους σχεδόν τους δείκτες τάσης, , εν τούτοις σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +7% με μεγάλους όγκους 70 χιλ τεμ μέχρις στιγμής. Σημειωτέο ότι η ΠΛΑΘ έχει εξαίρετα θεμελιακά στοιχεία.

Οι ΕΤΕ και ΚΟΥΕΣ διασπούν αυτή τη στιγμή το υψηλό 2021, η ΕΤΕ ένα αγκίστρι και η ΚΟΥΕΣ έναν σχηματισμό παγίωσης, δίδοντας σήματα ενίσχυσης θέσεων.

Από την άλλη μεριά ο ΙΚΤΙΝ διασπά καθοδικά έγκυρη στήριξη των 0,76 ευρώ ενώ η ΟΛΘ προσεγγίζει το αντίστοιχο δικό της χαμηλό. Η δε άπελπις ΑΤΤ σημειώνει σήμερα πάλι limit down -30%.

Αύριο δεν θα διεξαχθεί συνεδρίαση. Θα επανέλθουμε την ίδιαν ώρα την Δευτέρα, 27/12.

Ο κ Δημόπουλος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text