Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο αγωγός Yamal-Europe που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για όγδοη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα έρεαν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο όγκο σχεδόν 1,2 εκατ. κιλοβατώρων (kWh/h) το πρωί της Τρίτης, από περίπου 2 εκατ. κιλοβατώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο αγωγός αποτελεί σημαντική διαδρομή για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έδειξαν ότι η Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα για τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe για την Τρίτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή, και την εκτόξευση των τιμών, στους Γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Πούτιν. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Πηγή:capital.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text