Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Εργο €6,2 εκατ. για αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών ΜΑΝ ΙΙΙ

Εργο €6,2 εκατ. για αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών ΜΑΝ ΙΙΙ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εργο €6,2 εκατ. για αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών ΜΑΝ ΙΙΙ

Να εκσυγχρονίσει και να αξιοποιήσει πλήρως το δίκτυο οπτικών Ινών ΜΑΝ ΙΙΙ καθώς είναι η βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση για τη διασύνδεση Φορέων στo ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και στο ΕΔΥΤΕ, και μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και στα άλλα εθνικά δίκτυα, επιχειρεί η Κοινωνία της Πληροφορίας με τη διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για το έργο: «Υποστήριξη λειτουργίας και αξιοποίησης των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών “ΜΑΝ ΙΙΙ”»

Ο προϋπολογισμός του έργου με ΦΠΑ φτάνει τα 6,2 εκατ. ευρώ ενώ κριτήριο ανάθεσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης

Το αντικείμενο της Σύμβασης συνίσταται στην κάλυψη των αναγκών υποστήριξης λειτουργίας και αξιοποίησης των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών ΜΑΝ, καθώς και των αναγκών διασυνδεσιμότητάς τους στα Εθνικά Δίκτυα ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, ΕΔΥΤΕ, ΠΣΔ, κλπ. Η αξιοποίηση των ΜΑΝ είναι η βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση για τη διασύνδεση Φορέων στo ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και στο ΕΔΥΤΕ, και μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και στα άλλα εθνικά δίκτυα, συνεπώς οι συνδέσεις των ΜΑΝ πρέπει να λειτουργούν ευσταθώς.

Έτσι, για την προληπτική και διορθωτική συντήρηση, τον έλεγχο και την τεχνική υποστήριξη των δικτύων αυτών και των χρηστών τους, καθώς και τις τεχνικές επεμβάσεις κάλυψης νέων αναγκών, απαιτείται εξειδικευμένη ικανότητα βλαβοληψίας, βλαβοδιαχείρισης, άρσης βλαβών, κεντρικού ελέγχου, τεχνικών επεμβάσεων, καθώς και επεκτάσεων, τόσο τοπικά στους χρήστες και σε όλη την έκταση όλων των δικτύων ΜΑΝ, όσο και από κεντρική θέση, σε 24ωρη βάση, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, από Ανάδοχο υψηλών δυνατοτήτων, με επιτόπια παρουσία, που πληροί τα κριτήρια συμμετοχής, ώστε οι υπηρεσίες να παρέχονται με εγγυημένο επίπεδο υπηρεσιών (Service Level Agreement - SLA).

Η μεθοδολογία αυτή θα προσφέρει μέγιστη ουσιαστική αξιοποίηση των μητροπολιτικών ευρυζωνικών δικτύων και την εξοικονόμηση πόρων, δεδομένου ότι θα καταργηθούν τα κυκλώματα πρόσβασης κάθε φορέα προς τα Εθνικά Δίκτυα και να διατηρηθεί μόνο η οπτική ίνα του ΜΑΝ.

Διάρκεια Σύμβασης:

Η διάρκεια της Σύμβασης είναι τριετής ή μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού. Η διάρκεια της Σύμβασης μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) έτη, με την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης.

Ανασκόπηση της Τηλεπικοινωνιακής Υποδομής των ΜΑΝ

Το Έργο περιλαμβάνει την Υποστήριξη, επέκταση και ολοκλήρωση με τα εθνικά δίκτυα για τα 69 Μητροπολιτικά Δίκτυα της χώρας. Η έκτασή τους, σύμφωνα με πρόσφατα ενημερωμένη καταγραφή, εκτιμάται ότι περιλαμβάνει περίπου: 1.120 Km μικροτάφρων καλωδιακού δικτύου, 6.118 φρεάτια, 2.724 κόμβους, 3.070 ενεργούς χρήστες και 1.831 μη ενεργούς χρήστες, εκ των οποίων 414 έχουν εξοπλισμό που πρέπει να ελεγχθεί, και οι υπόλοιποι είναι χωρίς εξοπλισμό σήμερα.

Παθητικός Εξοπλισμός

Ο παθητικός εξοπλισμός περιλαμβάνει υποδομές δικτύων τάφρων και σωληνώσεων, μέσα στις οποίες διέρχονται τα οπτικά καλώδια που χρησιμοποιούνται για την διασύνδεση των κόμβων, σε αρχιτεκτονική πλέγματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές υλοποίησης των δικτύων ΜΑΝ. Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του παθητικού εξοπλισμού περιγράφονται στην επόμενη παράγραφο.

Οι Δημόσιοι Φορείς που συνδέονται στο ΜΑΝ θα ενταχθούν στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Επίσης, σε σημαντικό ποσοστό είναι αυτή τη στιγμή ενταγμένοι σε άλλα Εθνικά Δίκτυα, π.χ. ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, ΕΔΥΤΕ, ΠΣΔ, ΙΚΑΝΕΤ, PoliceOnLine, κ.α.. Σημαντικός αριθμός Φορέων πρόκειται να ενταχθεί στα δίκτυα αυτά, κυρίως στο ΕΔΥΤΕ, στο άμεσο μέλλον, χρησιμοποιώντας και τη δικτύωση των ΜΑΝ.

Ο Ανάδοχος καλείται να αποκαταστήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της φυσικής και τεχνικής υποδομής κάθε ΜΑΝ και να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση των εν λόγω υποδομών στην πρόσβαση των Φορέων του κάθε ΜΑΝ στα Εθνικά Δίκτυα.

Επίσης, καλείται, στα πλαίσια των βασικών υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης του παρόντος έργου, να υποστηρίξει τους Αναδόχους και τους Administrators του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, κατά την υλοποίηση και τη λειτουργία των υπηρεσιών που προσφέρουν, ως προς την λειτουργία της διασύνδεσης των Φορέων στο ΜΑΝ.

Όλοι οι Φορείς των ΜΑΝ, εκτός από έναν πολύ μικρό αριθμό εξαιρέσεων, κατά τη διάρκεια της Σύμβασης, προβλέπεται να συνδεθούν στο Εθνικό Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, μέσω της διασύνδεσής τους στο ΜΑΝ.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι αρκετοί Φορείς συνδέονται στο δίκτυο ΕΔΥΤΕ. Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται:

  • είτε με οπτική διασύνδεσή τους σε κόμβο του ΕΔΥΤΕ, που ανήκει στο ΜΑΝ, μέσω οπτικών διαδρομών που υλοποιούνται από τα καλώδια του ΜΑΝ
  • είτε με τη σύνδεσή τους με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι ή ΙΙ, μέσω του Κεντρικού Κόμβου, και στη συνέχεια αξιοποιώντας την Κεντρική Σύνδεση των δικτύων ΣΥΖΕΥΞΙΣ και ΕΔΥΤΕ.

Γενικά οι συνδέσεις Φορέων με άλλα Εθνικά Δίκτυα προβλέπεται να υλοποιηθούν μέσω της ένταξής των Φορέων αυτών στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Η μεθοδολογία αυτή θα προσφέρει μέγιστη ουσιαστική αξιοποίηση των μητροπολιτικών ευρυζωνικών δικτύων και την εξοικονόμηση πόρων, δεδομένου ότι θα καταργηθούν τα κυκλώματα πρόσβασης κάθε φορέα προς τα Εθνικά Δίκτυα και να διατηρηθεί μόνο η οπτική ίνα του ΜΑΝ.

 

Πηγή:.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text