Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Attica Group: Εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Attica Group: Εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Group: Εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Η Attica Group ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, που έλαβε χώρα την 23η Δεκεμβρίου 2021, εγκρίθηκε η διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων της εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν. 4548/2018, συνολικού καθαρού ποσού ύψους 10.790.292,15 ευρώ, ήτοι 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Το ως άνω ποσό προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα, δεν υπόκειται σε φορολόγηση και θα αποδοθεί ως καθαρό ποσό στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας δικαιούχοι της ως άνω διανομής, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων, είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 (Ημερομηνία Προσδιορισμού των Δικαιούχων- Record Date). Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 (Ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος), οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), χωρίς το δικαίωμα είσπραξης αυτής της χρηματικής διανομής.

Η καταβολή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρίες), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις της χρηματικής καταβολής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της πληρώτριας Τράπεζας "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.".

Διευκρινίζεται προς τους κ.κ. Μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του ποσού που δικαιούνται παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (άρθρο 250 περ. 15 ΑΚ) και ότι μετά την ανωτέρω παραγραφή τους τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.δ. 1195/1942.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text