Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Οι διαδικτυακές πωλήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται μεταξύ των επιχειρήσεων της Ε.Ε.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται μεταξύ των επιχειρήσεων της Ε.Ε.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι διαδικτυακές πωλήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται μεταξύ των επιχειρήσεων της Ε.Ε.

Το 2020, το 22 % των επιχειρήσεων της ΕΕ πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και το 19 % ανέφεραν ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις τους έφθασαν τουλάχιστον στο 1 % του συνολικού κύκλου εργασιών τους, σημειώνοντας αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας (π.μ.) σε σύγκριση με το 2019 και 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 13 % το 2010. Η σταθερή αύξηση της χρήσης των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου σε πολλές χώρες εντάθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιορισμών στις μετακινήσεις, γεγονός που οδήγησε τόσο τους πελάτες όσο και τις επιχειρήσεις σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Η Δανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις (ποσοστό τουλάχιστον 1 % του συνολικού κύκλου εργασιών τους) μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με 38 %, το ίδιο μερίδιο με το προηγούμενο έτος. Η Ιρλανδία και η Σουηδία κατέβηκαν στη δεύτερη θέση με 34 % η καθεμία, σημειώνοντας αύξηση κατά 1 και 3 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019.

Το Βέλγιο και η Φινλανδία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις (ηλεκτρονικές πωλήσεις τουλάχιστον 1 % του συνολικού κύκλου εργασιών τους) το 2020, αμφότερες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες έως 31 % και 24 % αντίστοιχα. Αντίθετα, η Ρουμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των κρατών μελών, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε 12 %, ακολουθούμενη από την Τσεχία (-5 εκατοστιαίες μονάδες έως 25 %) και την Πορτογαλία (-4 εκατοστιαίες μονάδες έως 16 %).

Γραμμόγραμμα: Ποσοστό επιχειρήσεων με διαδικτυακές πωλήσεις τουλάχιστον 1 % του κύκλου εργασιών, 2020 (% των επιχειρήσεων με 10 ή περισσότερους μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους)

Όπως και τα προηγούμενα έτη, και με βάση την τοποθεσία των πελατών, ήταν συνηθέστερο να πραγματοποιούνται πωλήσεις σε πελάτες στη χώρα τους (22 % των επιχειρήσεων), με πωλήσεις σε πελάτες σε άλλες χώρες της ΕΕ (9 %) και στον υπόλοιπο κόσμο (5 %) λιγότερο συχνές.

Επιπλέον, το 2020, το 19 % των επιχειρήσεων της ΕΕ πραγματοποίησε διαδικτυακές πωλήσεις χρησιμοποιώντας ιστότοπους ή εφαρμογές (πωλήσεις μέσω διαδικτύου), είτε σε ιδιώτες καταναλωτές (B2C) (15 %) είτε σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις (B2BG) (12 %), και το 6 % χρησιμοποίησε πωλήσεις τύπου EDI για να πωλήσει κυρίως στους επιχειρηματικούς πελάτες τους. Οι επιχειρήσεις πραγματοποίησαν διαδικτυακές πωλήσεις μέσω του δικτυακού τόπου ή της εφαρμογής της επιχείρησης (17 % των επιχειρήσεων) ή μέσω αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου (8 %).

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text