Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Δια χειρός» Orsted σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό

«Δια χειρός» Orsted σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Δια χειρός» Orsted σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό

Ένα γιγαντιαίο υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 1,3 GW μόλις ξεκίνησε να παράγει ενέργεια. Πρόκειται για το Hornsea 2 που αναπτύσσεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου και το οποίο ολοκληρώθηκε «δια χειρός» του δανέζικου κολοσσού Orsted.

Όπως ανακοίνωσε ο δανέζικος όμιλος το Hornsea 2 θα είναι «το μεγαλύτερο σε λειτουργία υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο» μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2022. Το πάρκο βρίσκεται περίπου 55 μίλια από την ακτή του Γιορκσάιρ στη Βόρεια Θάλασσα και καλύπτει μια έκταση περίπου 178 τετραγωνικών μιλίων (462 km²).

Σύμφωνα με την Orsted, το αιολικό πάρκο θα χρησιμοποιεί 165 τουρμπίνες μόλις λειτουργήσει πλήρως, που θα του δίνουν ισχύ άνω των 1,3 GW.

Αυτό σημαίνει ότι τα Hornsea 2 και 1 μαζί θα μπορούν να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σπίτια. Το Hornsea 1, που περιγράφεται από τον Orsted ως το «αδερφικό έργο» του Hornsea 2, βρίσκεται και αυτό στα ανοιχτά των ακτών του Γιορκσάιρ και έχει συνολική ισχύ 1,2 GW.

Στα σκαριά βρίσκονται ακόμη και άλλα δύο αντίστοιχα πάρκα, το Hornsea 3 και το Hornsea 4, και σύμφωνα με την Orsted, όλα αυτά τα έργα θα «συμβάλουν σημαντικά στον στόχο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για επίτευξη του στόχου για το net-zero έως το 2050».

Παράλληλα, τα έργα θα δώσουν σημαντική ώθηση στον αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει στόχο να φτάσει τα 40 GW σε υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2030. Συγκριτικά, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να φτάσει τα 300 GW έως το 2050.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text